İYİ Parti Van il binasında gerçekleştirilen kongreye, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Hakkâri İl Başkanı Yaşar Yorulmaz ve Edremit İlçe Başkanı Serkan Fidan katıldı. Seçimde İYİ Parti Van İl Başkanlığına Selim Özgökçe tekrardan seçildi.

“BU PARTİNİN BURALARA KADAR GELMESİNDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede bir konuşma yapan Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, “Tüfek icat oldu mertlik bozuldu hesabı… Pandemi bizim uzun süre, uzun konuşmalar yapmamıza engel oldu. Bende duygularımı kısa yoldan size aktararak vazifemizi yerine getirelim. Başlangıçta bu partinin buraya gelmesinde emeği olan, alın teri olan, yılmadan Allah’ın verdiği gücü bu vatan için bu millet için feda eden başta kıymetli İl Başkanı Selim Özgökçe’ye, İlçe Başkanlarına, Kadın Kolları Başkanlarına ve kıymetli kardeşlerime, Gençlik Kolları Başkanına ve üye arkadaşlara teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

ORAL: “MERAL AKŞENER, ALLAHTAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMADIĞINI SÖYLEREK BİZE YOL GÖSTERDİ”

Ankara milletvekili Oral. “Allah hayırlı kelimede buyuruyor ki: ‘Allahtan ümit kesenler kâfirlerin ta kendileridirler’ hatırlayın biz siyaset sahnesine çıktığımız zaman AK Parti koca bir dev, yenilmez bir voltran asla ve asla yenilmemesi icap eden bir iktidarı paylaşıyordu. Rahmetli Alparslan Türkeş’in bir sözünü hatırlatarak geçiş yapmak istiyorum. Diyor ki: ‘Geçmiş aylar ve yıllar içinde eyleşmeden bugünden ve yarından bahsetmek istiyorum. Çünkü hal yani içinde bulunduğumuz durum geçmişin toplamı ve geleceğin tohumudur.’ Başta Genel Başkan Meral Akşener’in cesur yürekli bir Anadolu kadının, cesur yürekle Allahtan başka hiç kimseden korkmuyorum diyerek bize yol gösterdi. Hepimizin anası, bacısı ve kardeşi oldu. Biz işte hep birlikte bugünlere geldik.” Dedi.

“İYİ PARTİNİN GÜNEŞİ DOĞUDAN DOĞARAK, BATIYA DOĞRU YÜKSELECEK”

Bugün İYİ Partinin bu duruma gelmesinde hepinizin inançla, cesaretle, azimle ve gayretle emeği olduğunu belirten Oral, “Ben emeği geçenlere, cesur insanlara hepinize teşekkür ediyorum. Van’da da İYİ Partinin bayrağını onurla dalgalandıran bütün yönetim kurulu üyelerine, yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Partimiz iyi yolda, Türk milletinin derdine deva bulma azminde kararlı olduğu sürece bizim partimiz olmaya devam edecektir. Yarınlara omuz omuza gelmemizi sağlayacak olan ve bizi biz yapan yüce dinimiz İslamın emirleridir. İman edenler, aynı davaya gönül verenler ve aynı hedefe yürüyenlerin kardeşliği Allah tarafından kabul edilir. Allah bizi başarıya ulaştırsın Allah bizi mahcup etmesin inşallah önümüzdeki seçimler İYİ Partinin güneşinin doğudan doğarak, batıya doğru bir şevk ile bir azim ile yükseleceği günleri Allah bize nasip etsin. Allah bu kongreyi başta Vanlı kardeşlerim sizlere, bölgenize ve bütün Türk milletine hayırlı olsun diyorum.” Şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilisim