Çin’de ortaya çıkan koronavirüs hayatı durma noktasına getirdi. Birçok sektörün kapamasına neden olan virüs, ekonomiyi de alt üst etmeye devam ediyor. Ülke genelinde ekonomisi en kötü illerden biri olan Van, sınır ticaretinde ise beklediği hedefi bir türlü tutamazken, İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe de sınır komşusu olan İran kentiyle yapılan ticaretin beklentiyi karşılamadığına dikkat çekerek, pandemi döneminde esnaf ve vatandaşların yaşadıkları sorunları gündeme aldı.

BAŞKAN ÖZGÖKÇE, VAN EKONOMOSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Pandemi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, “Ülkemiz de çok ağır şartlarda seyreden pandemi süreci, şüphesiz ki hem halkımızı hem de esnafımızı derinden yaralamıştır. Tüm şartlar göz önünde bulundurulduğun da coğrafi konumumuz itibariyle pandemiyi Türkiye’de en ağır hisseden illerden biriyiz. Ekonomik olarak zaten çöküntü için de olan bir durumdayken, Kapıköy sınır kapısının uzun süre kapalı olması, bölgemize ciddi getirisi olan İran sınır ticareti yeterli beklentiyi karşılamıyor. Bundan dolayı esnafımız sıkıntı çekmektedir. Doğal olarak ülkemizin ekonomisine çözüm üretemeyenler, bölgemizi tamamen unutmuşlardır.” Dedi.

“ESNAF VE VATANDAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Kentteki mevcut problemlere vurgu yapan Başkan Özgökçe, “İşsizliğin hat safhada olduğu, kış şartlarının ağır yaşandığı çiftçimizin ve hayvancılıkla uğraşan köylümüzün durumu da ortadadır. Bunları yaşayan halkımıza ve esnafımıza her anlam da destek olunması gerekirken, bu yoğun kış aylarında esnafımız ve halkımız su (VASKİ), Doğalgaz(AKSA) ve Elektirik(VEDAŞ) borçlarına istinaden, avukatlar aracılığıyla yapılandırma ve ödeme kolaylığı sağlanmadan icra göndermek suretiyle bir kez daha mağdur edilmiştir. Bu şartlarda icra işlemini başlatan kurumları İYİ Parti Van İl Başkanlığı olarak kınıyoruz. Temennimiz odur ki Van’ın evladı olan bu avukatlarımızın vatandaşlara ödeme kolaylığı ve yapılandırma şartlarını esnafımızın ve vatandaşımızın ödeyebileceği şartlarda uygulamaya almasıdır. Bu anlam da kendirlerini de sağduyuya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim