Kurban Bayramı öncesi motorin zamlarına bağlı olarak artan otobüs biletlerindeki fiyat artışına değinen Başkan Özgökçe, “Otobüs bilet fiyatları günden güne zamlanıyor. 30 lirayı aşan motorin fiyatları sonucu firmalar çalışamaz hale geldi. Akaryakıta gelen zamlar firma sahiplerinin de belini büktü. Durum böyle olunca biletlerdeki fiyat artışı da kaçınılmaz oldu.” Şeklinde konuştu.

UÇAK SEFERİ YOK, OTOBÜS BİLET FİYATLARI CEP YAKIYOR!

Uçak sefer sayılarının az olması nedeniyle vatandaşların otobüslere yöneldiğini belirten Başkan Özgökçe, “Uçak sefer sayıları yok denecek kadar az, otobüs biletleri ise günden güne zamlanıyor. 25 saatlik yol cefası üzerine bir de maliyetler eklenince vatandaş seyahat etmekten korkar hale geldi. Bayram öncesinde bilet fiyatlarının bu kadar yükseltilmesi binlerce vatandaşımızı mağdur etmektedir. Örnek verecek olursak; Şehir dışında yüzlerce hatta binlerce Vanlı hemşehrilerimiz bulunmaktadır. Vatandaşların uçakla seyahat etmesi neredeyse imkânsız hale gelmişken 4 günlük bayram tatilleri için en az bir günlerini yolda geçirerek memleketlerine gelebilecekler. Ülkemizin bulunduğu bu durum günden güne vatandaşlarımızı çıkmaza sürüklemektedir.“ ifadelerini kullandı.

AKARYAKITTAN ALINAN VERGİ KALDIRILMALI!
Başkan Özgökçe, akaryakıttan alınan verginin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak; “ Şu an mazotun litre fiyatı 30 TL’yi aşmıştır. Akaryakıtın her litresinden 7 lira 9 kuruş vergi alınıyor. Bir litre fiyatı bu kadar yüksekken buna çözüm olarak en azından vergiler kaldırılmalıdır. Çünkü her zaman öncelik vatandaşın refahı olmalıdır. Millet, devlete hâkim olmalıdır. Devlet milletini göz ardı etmemeli, elini taşın altına koymalıdır.” Dedi.

Editör: TE Bilisim