ŞEHRİVAN HABER/ Van’da uçak seferlerinin azlığı ve bilet fiyatlarının yüksek oluşu son dönemlerde gündemden düşmüyor. Van’da adeta krize dönüşmüş bir sorun haline gelen uçak problemi özellikle sosyal medyada yoğun olarak dile getiriliyor. Geçtiğimiz haftalarda #VanUçamıyor hashtag’ı ile paylaşım yapan vatandaşlar havalimanındaki sorunları ve çözümleri dile getirmiş ve konu kısa süre içinde Türkiye gündemine oturmuştu. Sorunu sosyal medyada sık sık paylaşanların yanı sıra milletvekilleri de durumu sessiz kalmıyor ve meclise soru önergesi vermeye devam ediyor. Uçak sorununu meclise taşıyan isimlerden biri de İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş. Van’da son dönemlerde gündemden düşmeyen uçak sorununu meclise taşıyan Ataş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sorulmak üzere meclise bir soru önergesi verdi. Ataş, önergede sefer sayılarının az olduğunu ve bilet fiyatlarının yüksek oluşunu dile getirdi.

ATAŞ: VAN-İSTANBUL SEFER SAYISI 1’E DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR

Ataş, sefer sayılarının az olduğuna dikkat çekerek, “2021 Haziran ayında Van-Ankara karşılıklı sabit sefer sayısı minimum 3, yoğun zamanlarda 5’e kadar yükselebiliyordu. Ancak 2022 Haziran ayında bazı günlerde 1-2, bazı günlerde ise hiç sefer bulunmamaktadır. Van-Sabiha Gökçen karşılıklı sabit sefer sayısı minimum 4, yoğun dönemlerde 6’ya kadar yükselebiliyorken; 2022 Haziran ayında 2 sefere kadar düşürülmüştür. Van- İstanbul havalimanı sabit sefer sayısı 2 iken şu an bazı günlerde 1’e düşürülmüştür. Van-Adana, Van-İzmir ve Van-Antalya parkurlarına sabit her gün sefer varken şu an mevcut seferler iptal edilmiştir. Üstelik 28 Haziran 2022 tarihli Antalya-Van-Antalya uçuşunda günlerce yer olmamasına rağmen yüzde 50’si Türk Hava Yollarına ait olan SunExpress firması hiçbir gerekçe göstermeden, yolcunun mağduriyetini önemsemeden bu seferleri iptal etmiştir. Bu nedenle yüzlerce vatandaşımız şu an Van, Hakkari, Muş gibi şehirlere bilet bulamamaktadır” dedi.

“BİLETLER B CLASS DENİLEN EN ÜST SINIFTAN SATILMAKTADIR”

Bilet fiyatlarının yüksek oluşuna değinen Ataş, “Ayrıca bilet fiyatları tek yön olarak promosyon fiyatlardan başlayıp, satış yapıldıkça kademe kademe yükselmekteydi ancak şu an özellikle Hakkari ve Van havalimanlarına baktığımızda aylar sonrasına kadar bile B Class denilen en üst sınıftan satılmaktadır. Son olarak seyahat acenteleri bilet başına 30-40 TL hizmet bedeli alarak ayakta durmaya çalışırken, müşterilerinin havayolu firmasının web sitelerinde sıfır TL hizmet bedeli ile yapılan satışlar seyahat acentelerinin iş yapamamasına ve işyerlerini kapatmasına sebep olmuştur” diye aktardı.

ATAŞ: VAN VE HAKKARİ HAVAALANLARINDA KAÇ SEFER YAPILMIŞTIR?

Milletvekili Ataş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması üzere şu soruları sordu: “2022 Haziran ayında Van ve Hakkari havaalanlarında kaç sefer yapılmıştır? Kaç sefer iptal edilmiştir? 2022 Haziran ayında Van ve Hakkari havaalanlarında kaç sefer yapılmıştır? Kaç sefer iptal edilmiştir? Asli görevi vatandaşların yurdun dört bir tarafına ulaşmasını sağlamak olan Bakanlığınızın yukarıda açıklanan bu ciddi sorun karşısında bir çalışması var mıdır?”

ATAŞ: BİLET FİYATLARININ UCUZLATILMASINA YÖNELİK BİR ÇALIŞMANIZ BULUNMAKTA MIDIR?

Bakanlığınızın Van ve Hakkari havaalanlarındaki uçuş sayılarını arttırarak, vatandaşın mağduriyetine son vermeye yönelik bir girişimi bulunmakta mıdır? Bilet fiyatlarının ucuzlatılmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Zor durumdaki seyahat acentelerinin ayakta kalmasını sağlamaya yönelik bir destekleme veya proje düşünülmekte midir?

Editör: TE Bilisim