Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın da katıldığı törenle Türk Jandarma Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıldönümü kutlandı. 


İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlama mesajları ve Jandarma Genel Komutanlığı tarihçesinin okunması sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Özdurhan, Vali İbrahim Taşyapan’a günün anısına jandarma heykeli takdim etti.
Daha sonra ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen jandarma konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere Vali Taşyapan ve Vali Yardımcısı Mehmet Parlak tarafından, jandarma personeli arasında 177. yıl münasebetiyle yapılan spor müsabakalarında başarı sağlayanlara ise protokol üyelerince ödül ve madalyaları verildi.


Jandarma Komutanlığı köpek unsurlarının, arama kurtarma ve uyuşturucu madde bulma gösterileriyle devam eden tören, alanda jandarma personelinin kullandığı silah, teçhizat ve araçların sergilendiği stantların gezilmesiyle sona erdi.
Törenin ardından Vali İbrahim Taşyapan, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 6. Hudut Alay Komutanı Ali Yalçın ve kamu kurum amirleri, jandarma personeli ve aileleriyle birlikte iftar yaptı.

Editör: TE Bilisim