Van'da jandarma ekipleri, ilk kez kullandıkları "barkod okuyucu cihaz"larla kimlik kartlarının çipini okutarak Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulaması yaptı.

 

Jandarma Genel Komutanlığının ülke genelinde emniyet, asayiş ve kolluk hizmetlerinin kalitesini artırmak üzere başlattığı uygulama kapsamında, barkod okuma cihazlarıyla yapılan sorgulamalarda, kimlik kartlarının çipleri okutularak, GBT bilgisine daha hızlı ve emniyetli şekilde ulaşılmasına imkan sağlanıyor.

 

İlk kez kullanılan cihazlar sayesinde, vatandaşa ait veri girişlerinin hızlanması, yanlış veri girişlerinin asgariye indirilmesi, toplu taşıma hizmeti veren araçlardaki sorgulamalarda işlemlerin hızlı şekilde tamamlanarak bekleme süresinin azaltılması, böylece hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.

 

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN

 

Van Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör olaylarını engellemek, buna bağlı meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önüne geçmek, aranan kişileri yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla asayiş uygulaması yaptı.

 

Kent giriş ve çıkışlarında yapılan uygulamada ilk kez barkod okuyucu cihazla araç içi sorgu maksatlı yol kontrol ve arama faaliyeti gerçekleştirildi.

 

Uygulamada, yolcu otobüsleri ve şüpheli araçlar durdurularak vatandaşların GBT sorgulamaları yapıldı.

 

Kimlik sorgulaması yapılan vatandaşlardan Saliha Ak, "Bence bu uygulama çok güzel. Ben çok başarılı buldum. İnşallah daha da güzellerini görürüz." dedi.

 

Kadir Ulaşkan ise "Daha önce sorgulama yapılırken saatlerce bekleniliyordu ama şimdi yeni kimliklerde bulunan çip ve güvenlik güçlerinde bulunan okuyucular sayesinde işlemler çok hızlı tamamlanıyor. Bu bizim çocuklarımızın güvenliği için yapılan çok iyi bir uygulama." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim