İpekyolu Belediyesi ‘Mimari Proje Yarışması’ düzenleyerek hayata geçireceği 12 projenin ilk ayağı olan ‘Yeni Belediye Hizmet Binası Projesi’ için jüri üyelerini belirledi. Jüri üyelerinin yapmış olduğu ilk toplantıda, ilana çıkacak projenin genel genel taslağı ve teknik şartname kriterleri tartışıldı.

 

İpekyolu Belediyesi kısa bir süre önce açıkladığı 12 dev projeyi yerel ve ulusal düzeyde mimari proje yarışması düzenleyerek hayata geçireceğini duyurmuştu. Belediye, projeler uygulanması kapsamında düzenleyeceği mimari yarışma için mimar ve mühendislerden oluşan jüri üyelerini belirledi. Aralarında STK’ların da yer aldığı jüri üyeleri, alanlarında tecrübeli ve birincilik ödülü almış mimar ve mühendislerden oluşuyor. Van Mimarlar Odasında gerçekleşen ilk jüri toplantısında konuşan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser yapılacak projelerin mimar yarışmaya sunulma amacını ve ana çerçevesini çizerek değerlendirmede bulundu. Keser yaptığı konuşmada “ Yapılacak projelerin yerel ve ulusal mimari yarışmaya açılmasının temel ilkeleri şeffaflık, çoğulcu ve katılımcılığı esas alarak uzun vadeli kalıcı hizmet alanları oluşturmaktır. Bilindiği gibi yerel yönetimlerimiz eşbaşkanlık sistemi ile yönetilmektedir. Projelerin başlangıcında emeği geçen Eşbaşkanımız Aygül Bidav’ın projelerin mimari ve inşa süreçlerinde kadın rengini yaşatacak hassasiyetliği bizde olduğu gibi paylaşıyor, bu yönde uygulamaya koyacağımız bütün projelerde belirleyici yön olacaktır. Biz yönetim olarak aldığımız bu kararda bütün mimarların katılımı ile Van’ın tarihi dokusuna yakışacak hizmet alanları oluşturmak istiyoruz. Bu gün görüyoruz tarihi dokusuna uymayan Van Müzesi gibi kamusal alanların aksine, toplumunda katılımını esas alan ortak karar doğrultusunda uzun yıllara hitap edebilecek kalıcı hizmet alanları oluşturmayı esas almalıyız.” Keser, yaptığı konuşmasının ardından teknik şartnamenin oluşması konusunda genel çerçeveyi çizerek değerlendirmelerde bulundu.

 

HATİP DİCLE ONUR JÜRİ ÜYESİ OLARAK KATILACAK

Jüri üyeleri arasında yer alan  DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle yarışmanın sonucunu açıklamak üzere son oturuma katılacağı belirtildi. İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden mezun olan Dicle, Jüride onursal üye olarak yerini aldı. STK’larında aralarında bulunduğu jüri isimleri şu şekilde oluşuyor.

Danışman Jüri Üyeleri

Hatip Dicle Onur Jüri Üyesi ( DTK Eşbaşkanı)

Veysel Keser (İpekyolu Belediye Eşbaşkanı)

Ünsal Keser (Mimarlar Odası Van Şube Başkanı)

Kudbettin Akman (İpekyolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili)

Mimar Ömer Yılmaz

Asli jüri Üyeleri

Mimar Özcan Uğur

Mimar Devrim Çimen

Mimar Derya Ekim Öztepe

Mimar Yeşim Balcıoğlu

İnşaat Mühendisi Erdal Balsak

Yedek Jüri Üyeleri

Mimar Fatih Yavuz

Nuran Evran Yalçın, mimar

İnşaat Mühendisi M. Erhan Akkuş

Raportörler

İnşaat Mühendisi Önder Esatoğlu

Mimar Aslı Uzunkaya

Raportör Yardımcıları

Şehir ve Bölge Planlamacısı Emrullah Ergin

Elektirik ve Elektronik Mühendisi Fadli Kutat

Mimar Serap Baş

Editör: TE Bilisim