Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Van bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle kentte yapılacak eylem ve etkinliklerin programını açıkladı. DÖKH Van Bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle kentte yapılacak eylem ve etkinliklere yönelik Van Kadın Yaşam Merkezi toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

‘MÜCADELENİN IŞIĞI OLMUŞLARDIR’

Basın toplantısında konuşan DÖKH aktivisti Nuran Yılmaz, “Erkek egemen zihniyetin Ortadoğu’da sınır tanımaz bir saldırıyla, kadın kırımını en üst seviyeye çıkarmış, yaşlı, çocuk, genç gözetmeksizin, vahşice katletmeye yakmaya ve göç ettirmeye devam ettirmektedir. Buna karşı, Kürt kadınlarının şahsında insanlık tarihinin bilinen en büyük özgürlük direnişinin Kobani’de yükseldiği şu günlerde, özgür kadın duruşunun sembolü haline gelen Arin Mirkan, Jiyan Rojhılat, Gulan Batman, Kader Ortakaya, Destina Hewler yoldaşlarımızın mücadeleyi taçlandırdığı bir gerçektir. Bu uğurda canlarını inandıkları mücadele uğruna siper eden, şahadete ulaşan tüm yoldaşlarımız mücadelemizin ışığı olduklarını belirtiyoruz.” Dedi.

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ’

Uluslar arası erkek egemen örgüte karşı YPJ güçlerinin direnişinin kültürel, toplumsal, tarihsel nitelikte olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bunu tüm dünya izlemektedir. YGJ güçlerinin direnişi başta kaçırılan, tecavüze uğrayan ve pazarlarda satılan Ezidi, Asuri, Arap, Kürt ve Türkmen kadınları başta olmak üzere tüm dünya kadınları adına yürütülen bir mücadele olduğu nettir. Tüm bu gerçekliğin aşikar olduğu bu dönemde biz DÖKH bileşenleri yürütülen özgürlük mücadelesinde kendi mevziimizde mücadeleyi yükselterek ahlaki politik toplumun inşasını en radikal şekilde yürüteceğimizi belirtiyoruz. Bu çerçevede beş günlük eylemsellik planımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.” Dedi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim