VATSO tarafından kentte bulunan Kahvaltıcılar ve Restaurantların katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıya VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman moderatörlük yaptı. Karaman toplantıda yaptığı açıklamada, dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasının Van için bir dönüm noktası olacağını söyleyerek, rekorun kırılması durumunda başarının tüm Van’ın ve Vanlıların başarısı olacağını, kentte yaşayan herkesin rekorun kırılması için üzerine düşeni yapacağına inandığını belirtti.

TEMİZER: PROJE VAN’IN ORTAK PROJESİ OLACAK

VATSO Genel Sekreteri Ramazan Temizer, projenin teknik detayları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Temizer, “Amacımız Van’ı dünyada bilinir bir Marka Şehir haline getirmektir. Bunun için en bilinir değerimiz olan Van Kahvaltısını dünyaya tanıtacağız. Bunun için bu kentte yaşayan tüm vatandaşları, Kamu Kurumlarını, Özel Sektör, Sivil Toplum Örgütlerini bu projeye destek vermeye çağırıyoruz. Bu Proje Van’ın ortak projesi olacak. Çok önemli bir başarı öyküsü olacak.” Şeklinde konuştu.

HER KESİMDEN DESTEK

Toplantıya katılan Lokantacılar Odası Başkan Yardımcısı Şakir Engül, Van TSO’nun başlattığı ve tüm şehri ortak ettiği projenin kentin yeniden dirilişi olacağını ifade ederek, “Van’ın marka şehir olması için bu projeyi oda olarak sonuna kadar destekliyoruz. Ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı bu çalışmada bizleri odamızda ziyaret edip projenin tüm detaylarını bizimle paylaştıkları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizleri önemsedikleri için biz de kahvaltıdaki tüm ekmekleri karşılamayı taahhüt ediyoruz.” dedi.
Toplantıya katılan Kahvaltıcılar ise başlatılan bu çalışmanın önemini belirtirlerken, Van Kahvaltısının markalaşacak olmasının, gelecek kuşaklara taşıyacak en önemli çalışmalardan biri olduğunu belirtti. Toplantıya Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Turizm Meslek Komitesi Başkanı Harun Türkoğlu, Yönetim Kurulu Danışmanı Yasin Ertürk de katıldı. 

Editör: TE Bilisim