Depremde hasar gören ve yıkılan Van Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, 29 Ekim 2020’de hizmete açılmıştı. Hizmet binasının açılış tarihi 2022 yılı olmasına rağmen bina ihtiyacı acil olduğu için binanın yüklenici firma tarafından çok kısa bir süre içerisinde tamamlanmıştı. Yüklenici firma ve Doğu Şirketler Grubu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, binanın yapımında görev alan çalışanlarla ve kentteki gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelerek, kısa sürede biten binanın yapım sürecini anlattı.

KANDAŞOĞLU: GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Kandaşoğlu, binanın açılış tarihinin 2022 yılı olmasına rağmen binayı 2 yıl önce bitirdiklerini ve bu süreçte çok çalıştıklarını belirtti. Süreci anlatarak sözlerine başlayan Kandaşoğlu, “Bildiğiniz gibi Van büyük bir deprem yaşadı. Emniyet güçlerimiz büyük bir camiaydı. Van’ın geneline dağılmıştı. Yarısı İskele Caddesi’nde, yarısı Sıhke Caddesi’nde, yarısı Edremit görev yapıyordu. Biz de bu bize nasip olunca bir yemin ettik. Dedik biz bu 70 bin metrekareye yakın eseri 1 yılda bitireceğiz. Ben de o zaman çalışan arkadaşlarımıza Çin Çin ekibi adını koydum. Allah'ın izni, kuvvetiyle bu 29 kişilik ekip bayramda size binayı teslim edecek dedim. Bunu ne Emniyet Müdürümüz ne Çevre Bakanımız, hiçbir birim, hiçbir kurum kabul etmedi. Ama yüce Rabbime şükürler olsun ki Allah bize öyle bir güç, neşe, cesaret verdi ki bu değerli ortaklarımızla birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Pandemiye yakalandık, buna rağmen hiç durmadık” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZ TÜRKİYE’DE BİR REKORU KIRDI”

Kandaşoğlu, binanın açılış tarihinin 2022 yılı olmasına rağmen 2 yıl önce tamamladıklarını dile getirerek, “24 saat çalıştık. Bizim bu eseri bitirme süremiz bu yıldı. Bu yıl Mart ayında bitirme mecburiyetimiz vardı. Bizim grup olarak bu memlekete, bu ülkeye bir sözümüz var. Bir duruşumuz var. Ne iş olursa olsun biz yaptığımız iş kaliteli, eksiksiz ve çok başarılı ile kısa bir sürede bitmiş olacak diyoruz. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Misyonumuzdur. Biz grup olarak 2 tane ortak Van’da ilk defa bir rekor kırdık. Büyük bir rekor kırdık. Çok şükür 2 sene önce bitirdik ve teslim ettik. Arkadaşlarımız Türkiye’de bir rekor kırdı. Herkes kendi sektöründe bir rekor kırdı. Maddi kayıpları oldu, itiraz etmediler. Malzemeye zam geldi, itiraz etmediler. Tek hedefleri 29 Ekim’de bu eseri bu kuruma teslim etmekti. Allah'a şükürler olsun bunu yaptık. Bu bizim için bir mutluluk. Büyük bir emek verdik. En kaliteli şekilde bu eseri bitirdik” şeklinde konuştu.

KANDAŞOĞLU: BİZİM MESELEMİZ KALİTELİ VE İLİMİZE YAKIŞAN İŞLER YAPMAKTIR

Sözlerini binanın yapımında emek verenlere teşekkür ederek bitiren Kandaşoğlu, “Aslında biz kar etmedik. Kar etseydik bu ekibi yurt dışına götürecektik. Bu piyasanın değişmesinden dolayı bu eserden 2 firma da kar etmedi. İştir, iş bizim şerefimizdir. Bizim meselemiz kar değildir. Bizim meselemiz kaliteli ve ilimize yakışan işler yapmaktır. Bu da bizim sözümüzdür. Bu eserde çile çekerek, emek vererek bize katkı sunan bu ekibe sonsuz teşekkür ediyorum” diye aktardı. Doğu Şirketler Grubu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, konuşmasının ardından binanın yapımında görev alanlara onur belgesi takdim etti.

Editör: TE Bilisim