Van’da gündem Büyükşehir Belediyesi’ndeki flaş atamalar... Kamuoyunda günlerdir flaş atama konuşulup tartışılmaya devam ediyor. İki ay gibi bir süre önce göreve getirilen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yaşar’ın yerine Kayseri’den Van’a gönderilen Mustafa Yalçın ile ilgili yorumlar ve tartışmalar yapılmaya devam ederken bir tepki de Vanlı işadamı ve Van TSO eski başkanı Zahir Kandaşoğlu’ndan geldi. Kandaşoğlu, atama ile ilgili tepkileri eleştirerek yeni atamayı doğru bulduğunu söyledi.

 

Van Büyükşehir Genel Sekreterliğine gerçekleştiren atama ile ilgili olarak tepkileri anlamsız bulduğunu belirten Zahir Kandaşoğlu, belediyede geçmişte yaşanan sıkıntıların yeniden yaşanmaması gerektiği ve o sıkıntıların yeniden yaşanması halinde Van halkının süreçte yeniden bir çok hizmetten mahrum kalacağını söyledi. Kandaşoğlu bu atamanın bir fırsat olabileceğine vurgu yaparken: “Bugün Van’a yeni bir vizyon, yeni bir anlayış varken, bu isimler Van’a gelirken bu insanlar niye bu feryat, figanı yapıp halkın kafasını karıştırıyor.” Şeklinde yorum yaptı. Bu tepkileri verenler için sert ifadeler de kullanan Kandaşoğlu: “Yağcılar, çıkarcılar, Van’ı batıranlar yine harekete geçtiler.” Dedi.

 

“KİM NE DERSE DESİN, DOĞRU BİR KARARDIR”

 

Mustafa Yalçın’ın atamasının doğru bir atama kararı olduğunu belirten Kandaşoğlu: “Kim ne derse desin. Bu atama doğrudur, herkes haddini bilsin. Çıkar, menfaat peşini bırakın. Van zaten sahipsizlikten dolayı bu duruma düştü zaten. Bizim ihtiyaç duyduğumuz şey tanıdık isimler, bildik isimler değil. Van’a sahip çıkan, Van’a yatırım yapacak isimlerdir. Biz zamanında belediyelerin yanlış yönetildiğini söyledik, teknik personel yok dedik, kimse dinlemedi. Ama Van bu hale geldi şimdi yine herkes kendince bir şeyler yapıyor. Olayı çok da duygusallaştırmadan Van’a kalite getirecek isimlerin yanında yer almak gerekiyor.” Dedi.

 

“DEĞİŞMEDEN OLMUYOR!”

 

Kandaşoğlu ayrıca: “İşi bilen, Kayseri gibi bir şehirde çalışan gelen bir ismin gelmesi yanlış değildir. Biz kendimiz kendimize zarar veriyoruz. Biz memleketimizi yok ediyoruz. Değişmeden de olmuyor olmuyor. Herkes çıkar menfaat peşinde koşuyor diğer şekilde. Van’a sahip çıkacaksak kim doğru yapıyorsa onun arkasında duracağız. İsimlerin kim olduğunu önemli değil.”

 

ARTIK YETER!

 

Kandaşoğlu son olarak: “Kim gelmişse gelmiş biz buna takılmıyoruz. Bana teknolojiyi kullanan lazımdır, bana çalışan lazımdır, bana bu kentin kimliğini değiştiren lazımdır. Biz bunları bugün değil hep söyledik. Ama kimse bizi dinlemedi. Artık yeter. Kim olursa olsun. Kutluyorum. Kimse bize yanlış da yapamaz. Yanlış yaparsa biz karşısında duracağız. Başarısız olduğunda da kendisine yanlış yapıyorsun diyeceğiz. Biz sergilenen bu tutumu kabul etmiyoruz. Ama atanmış isimler gelmeden feryat etmek doğru değil. Feryat edenler de olaya menfaat gözüyle bakanlardır. Yağcılık yapanlardır. Kafamı da bozmasınlar çıkar tek tek isimleri açıklarım. Bu insanlar memleket yıllarca berbat haldeyken ya da bu zamana kadar neredeydiler?  İş istiyoruz, mega proje istiyoruz, uluslararası çalışmalar istiyoruz. Bunu yapamayacak insanlar gitsin.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim