Müjdeyi İranlı Vekil verdi

Van TSO Başkanı Necdet Takva, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaparak beklenen müjdeyi Van halkına duyurdu. Başkan Takva, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bugün şehrimizde düzenlenen fuarlara katılmak üzere davet edilen İran heyetinden Khoy Milletvekili Dr Necefzade; İran’ın tek taraflı kapalı tuttuğu kara sınır kapılarından (Kapıköy, Esendere, Gürbulak) yaya geçişlerine izin verildiği müjdesini verdi.”

“Fahiş fiyatlardan kaçınılmalı”

Cümlelerini şu sözlerle sürdüren Başkan Takva, “ Van esnafına seslenerek kente gelecek olan İranlı vatandaşlara fahiş fiyat uygulanmaması konusunda uyarılarda bulundu. 2 yıla yakındır İlimiz ekonomisi için hayati önemde olan İran pazarına erişimde yeni bir dönem başlamış bulunuyor. Emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde Van’ın tacir ve esnafına büyük görevler düşmektedir. Fahiş fiyat uygulanmaması, gelen İranlı vatandaşların misafir olarak değerlendirilmesi pazarın sürdürülebilir olması açısından önemlidir.”

“İran’a yeni pazarlar eklemek için işbirliği ve çalışmalar hızlanmalı”

Açıklamasının sonunda, “Umuyor ve diliyoruz ki; hiç bir zaman, hiç bir sebeple kapımız kapanmaz, kapanmasına vesile olunmaz. Pandeminin devam ettiğini biliyoruz. Maske-mesafe-temizlik önceliğimiz olmalı, salgına karşı duyarlılığımızı üst seviyede tutmalı, İran’a yeni pazarlar eklemek için işbirliği ve çalışmalar da hızlanmalıdır. Şehrimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim