Van’da yaşayan Fatma Kaplan’ın dileği daha güzel eve sahip olmak. Daha güzel bir eve sahip olma hayalinin gerçekleşmesi için iş adamlarına çağrıda bulunan Kaplan, her şeyi ailesi için istediğine vurgu yaptı.

 

Van’ın Merkez İlçesi Tuşba’nın Akköprü mahallesinde yaşayan Fatma Kaplan (36) isimli kadın zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor. 10 nüfuslu ve derme çatma bir evde yaşamak çok da kolay olma gerek. Vefakâr anne Fatma Kaplan aynı zamanda kuma gittiği evde kendisinden yaşça büyük olan kocasının büyük eşine de kader arkadaşı olmuş. Kocasının hasta olan eşine de yardımcı olmak için hiçbir şeyden geri kalmayan Kaplan, aynı zamanda genç yaşına rağmen dünyanın yükünü sırtlamış durumda.

 

 

KAPLAN: ÇOK SIKINTILI BİR YAŞAM SÜRDÜRÜYORUZ

15 yıllık evli olan Kaplan, emekli olan kocasının 10 kişili bir aileyi geçindirmekte sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Kutu gibi ve rutubet kokan evin sıvalarının döküldüğünü, evin sık sık su bastığını ifade eden kaplan, 6 aylık bebeğinin sürekli hastalandığını dile getirdi. Yaşadığı bunca sıkıntıya rağmen kızlarını okutmakta geri durmayan Kaplan, kızlarının okuyup ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti. Kaplan, “Ben ve ailem bu evde gerçek anlamda çok sıkıntılı bir yaşam sürdürüyoruz. Evimiz gerçekten hiç sağlıklı değil. Güvenilir değil. Her an yıkılacakmış korkusu ile yaşamak gerçekten çok zor.” Diye belirtti.

 

 

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Durumları yetmediğinden evlerinin tadilatını yapamadıklarını dile getiren Kaplan, “Kış şartlarında evimizi sürekli su bastı. Ama ne yapalım gücümüz yetmedi önüne geçmeye. Ben çok şey istemiyorum sadece çocuklarımın daha sağlıklı bir evde büyümesini hayal ediyorum. Tek isteğim evimin düzgün olması. Her yer rutubet. Ve evde küçük bir bebek ile hasta bir kadın var. Sağlık açısından da iyi değil onlar için. Sürekli hastanelerde geçiyor vaktimiz.” Dedi. Kaplan, son olarak çağrıda bulunarak iş dünyasından yardım istedi.


ŞEHRİVAN YAŞAM: MERAL YILDIZ - ÖZEL

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim