Van Ve çevre illerde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli ve doğulu yönlerden hafif kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinde Hakkari ve Bitlis'te karla karışık yağmur, bölge genelinde gece saatlerinden itibaren kar yağışı beklentisi bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara(buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL VE İLÇELERİMİZDE HAVA

Van Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 5

Bahçesaray Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 1

Başkale Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 2

Çaldıran Parçalı ve çok bulutlu 2

Çatak Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 6

Edremit Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 5

Erciş Parçalı ve çok bulutlu 1

Gevaş Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 4

Gürpınar Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı 5

Muradiye Parçalı ve çok bulutlu 3

Özalp Parçalı ve çok bulutlu 2

Saray Parçalı ve çok bulutlu 2

Editör: TE Bilisim