Sıcaklık değerlerinin de düşmesi ile kar yağışı yurt geneline yayılacak. bugün, Karadeniz ve Marmara bölgesinde sağanak, Doğu Anadolu'da ise karla karışık yağmur etkili olacak Ve kar  geldi şimdi başlıyor meteoroloji saat ve gün verdi! İstanbul'da kar ne zaman?

Yurdun doğusu ve yüksek kesimleri kar yağışına teslim oldu. Bugün başlayan kar yağışı dört gün boyunca devam edecek. 5 günlük haritalı hava durumu tahminlerine bakıldığında ise sıcaklık değerleri düşüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul'un kuzey çevreleri sağanak yağışlı. Peki İstanbul'a kar ne zaman gelecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul'un kuzey çevreleri, Çanakkale'nin iç, Balıkesir'in kuzey kesimleri sağanak yağışlı olacak.

Kastamonu kıyıları, Artvin kıyıları, Iğdır ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzey kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu,  Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın doğulu ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Van Gölü Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıklarının; Van  ve Bitlis 6, Hakkâri 2, ve Muş’ta 7 derece olması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim