ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 7. Olağan Van il kongresi için Van’daydı. Uzun zaman sonra tekrardan kente gelen Karamollaoğlu, Van’ın önemli bir kent olduğunun altını çizerek mevcut sorunları değerlendirdi. Kentte meydana gelen sel felaketlerinden üzüntü duyduğunu belirten Karamollaoğlu, iktidarın bunlara karşı tedbir alması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 7. Olağan kongresine katılmak üzere Van’a geldi. Elite Word otelinde ilgiyle karşılanan Karamollaoğlu, kalabalık bir toplulukla karşıladığı için teşekkür etti. İl kongresine kurucu başkan olarak katılıp bir kez daha seçilen İl Başkanı Özay İlhan’dan da övgüyle bahseden Karamollaoğlu, Van’ın önemli bir şehir olduğunun da altını çizdi. Van Gölü’nün bölge ve kent için önemine değinerek, ülke içinde farklı bir özellikte olduğunu söyledi. Son zamanlarda insanlardan tarafından sürekli şikayet konusu olan uçak biletlerini gündemine alan Karamollaoğlu, “Şu anda Türk Hava Yolları'nın hangarında bekleyen uçaklar var. Ama işin garibi Van'a uçak bileti bulmak dert.” dedi . Yapılan kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  İl Başkanı Özay İlhan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan,  Hüdapar İl Başkan Yardımcısı, Akparti Van İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çohaz, Memleket Partisi Van İl Başkanı Haluk Terzioğlu,  CHP Van İl Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun,  Gelecek Partisi Van İl Başkan Yardımcısı,  STK temsilcileri ile çok sayıda seçkin davetliler katıldı.

SP VAN İL BAŞKANI İLHAN KENTTE VE ÜLKEDE YAŞANAN FELAKETLERİ GÜNDEME ALDI

Kongrede açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, şunları söyledi: "Kongremize yakından ve uzaktan ve yakından teşrif eden herkese teşekkür ederim. Ülkemizde çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen sel ve yangın felaketlerinden zarar gören insanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden insanlarımıza da başsağlığı diliyorum. Yanı başımızda bulunan Başkale ilçesinde sel felaketinden dolayı büyük zararlar meydana geldi. Mağdur olan insanların bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini temenni ediyorum.”

İLHAN, “VAN’IN ÇÖZÜLÜMEYECEK SORUNU YOK” DEDİ

Cümlelerini sürdüren İlhan, "Van 7 bin 500'lük tarihiyle birçok medeniyetlere de başkentlik yapmış bir kent. Ayrıca turizmin başkenti olan bir şehirdir. Bu kadar güzel bir şehir olmasına rağmen birçok da sorunlu vardır. Günlük 1500 civarında göçmenlerin bana giriş yaptığını görüyoruz. Bunun yanında Türkiye'nin 39 sınır kapısının yanında 3 tane sınır kapısını bir buçuk yıla yakın kapalı kalmasını doğru bulmuyor ve esnafların zor durumda kaldığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Van bugün itibarıyla ülkemizin 20 büyük şehirlerinden biri olmasına rağmen eğitim, sağlık, kişi başına düşen milli gelir ve daha birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Van bugün işsizlik nedeniyle batıya göç eden gençlerin her sene inşaatta ölüm haberlerini duyuyoruz. Aslında Van sorunlarla anılmayacak kadar güzel ve yaşanılabilir bir şehir konumundadır. Fakat bunun için milli görüşçü kadrolara geçmişte olduğu gibi bugün de ihtiyaç vardır. İlimizin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. İnşallah bu kongremiz Van'da tekrardan milli görüş hareketinin başlangıcı olacaktır.” İfadelerini kullandı.

SP GENEL BAŞKANI KARAMOLLAOĞLU, “VAN BU BÖLGENİN KALBİ”

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise , “Van ilimiz Serhat şehrimizdeki yapacağımız kongremiz hayırlara vesile olsun. Burada bulunmak bizim için bir ayrıcalıktır. Van hakikaten çok önemli bir şehir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin İran'a en uzun sınırı olan bir kent. Aynı zamanda da Van bu bölgenin kalbi. Van Gölü zaten ülkemizde bir özellik arz ediyor. Öte yandan İçinden geçtiğimiz dönem ne kadar önemli ne kadar badireli olduğunu biliyoruz. Hakikaten zor bir dönemden geçiyoruz. Sürekli olarak çatışmalara sahne olan bir bölgedeyiz. Güneydoğu Anadolu'nun birçok yerinde art arda gelen yangınlar hepimizi derinden üzdü. Can kayıpları oldu ve yangınlara müdahalede malesef çok geç kalındı. İktidarda bulunan bir partinin ülkenin içinde bulunduğu problemleri çözecek tedbirleri bugüne kadar almamış olması kendisini vebal olarak yeter de artar bile. Yangına müdahale edecek uçaklarımız yok. İmkanlarımız aslında var ama ne yazık ki bu imkanlar başka yerlerde heba ediliyor.” Şeklinde konuştu.

“VAN’A UÇAK BİLETİ BULMAK DERT”

Başımız sıkıştığı zaman derdimize derman olacak imkanımız yok diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti. “Şu anda Türk Hava Yolları'nın hangarında bekleyen uçaklar var. Ama işin garibi Van'a uçak bileti bulmak dert. İnsanlarımız uçak bileti fiyatlarından şikayet ediyor. Bu gariplikler ülkenin her noktasında var. İktidar imkanı kullanmaktan imtina ediyor. Hasta var, ilaç var ama o ilacı oradan alıp hastaya getirmek olmuyor. Gerçek bu. Van'da meydana gelen sel nedeniyle doğan zararları üzüntüyle karşılıyorum. Her zaman iktidar bunlara karşı önceden tedbir alamayabilir ama hazırlıklı olmak mecburiyetindedir. Dünyada iklimler değişiyor. Çünkü sanayileşmenin getirdiği sıkıntılara karşı tüm dünya tedbir almadı bugüne kadar. Bugün Türkiye'de yağışların yeterli miktarda olmaması ciddi bir dert. Kuraklıktan dolayı ekinlerden aldığımız verim düştü. Zaten çiftçimiz her yerde ekinini yapamıyordu. Bir de kuraklık eklenin de sıkıntı arttı.”  

“ÜLKENİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEYE TALİBİZ”

Cümlelerini devam ettiren Karamollaoğlu, “Bu sene çok daha büyük paralar ödeyerek ihtiyacımızı giderecek ürünleri ithal etmek mecburiyetinde kalacağız. Nasıl ödeyeceğiz? Borç alacağız. Borç alan emir alır, taviz verir. Dünya çapındaki kuraklığı önleyemezsiniz ama siz memleketinizde suyun daha verimli kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Konya'da yaşanan felaketi de şiddetle kınıyorum. Bu bir vahşet. Biz bunun neden meydana geldiğini anlamak ve memleketimizde kardeşliği pekiştirmek mecburiyetindeyiz. Siyasi parti olmak, ülkenin problemlerini çözmeye talip olmaktır. Siyasete itibar kazanmak için girenler sonunda itibarsızlaşırlar. Huzurlu yaşamak istiyoruz. Kanunlarla sağlanabilecek hususlar vardır. Ama bir de üslup var. Biz önce siyasiler olarak konuşmasını öğrenmek mecburiyetindeyiz. Bu ülkede yaşayan herkese insanca muamele etmeliyiz. Bu kanunla olacak iş değil, bu tamamen bir davranış. Farklılıklarımızı kabul edeceğiz. Senin gibi düşünmeyen, senin gibi inanmayan insanların da güvenliğini sağlamak zorundasın. Barış ve huzur olmadan olmaz. Bizim şeffaf olma mecburiyetimiz var. Her şeyin hesabını vermek mecburiyetindeyiz. Üretimle milli gelir artar. Üretime gerekli desteği versek üretim birkaç sene içerisinde milli geliri yükseltir.” Görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim