Van Valiliği tarafından düzenlenen "kardeşlik sofrası" iftar programında Vali İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan ve protokol üyeleri, terör mağduru, ihtiyaç sahibi aileler, engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

 

İftar yemeğine katılan davetlileri masalarında ziyaret eden Vali İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan 'hoş geldiniz' diyerek onlarla teker teker ilgilendi, sohbet etti. İftar yemeğinin ardından davetlilere hitaben bir konuşma yapan Vali Taşyapan, kardeşlik ve rahmet sofrasında bir araya gelindiğini belirterek, her hangi bir nedenle sosyal yardımlaşma vakıflarından yardım alan ailelere programa katıldıkları için teşekkür etti. Toplumun farklı tabakalardan meydana gelebileceğini hatırlatan Vali Taşyapan, “Toplum her türlü tabakadan oluşabilir. Yöneticiler, yönetilenler, durumu iyi olanlar, olmayanlar. Ama bunlar hep birbirinin değeridir. Zenginlerin malı, hayırları, onları alabilecek insanlar olduğu sürece değerlidir. Eğer zenginler hayır yapacak insanlar bulamazlarsa hayırlarının değeri olmaz. Bulunduğumuz yerlerin çok önemi yoktur. Önemli olan topluma, millete bir katkı sunabilmektir. Bu katkılar da her derecede, her şekilde sunulabilir. Tabii ki çok sayıda insanımız var buraya davet edebileceğimiz. Gönül isterdi ki herkesi bu sofralara davet edelim. Ama bazen imkanlar el vermeyebiliyor” dedi.

 

Sosyal yardımlaşma vakıflarının devletin imkanlarını gücü iyi olmayan insanlara ulaştırma noktasında çok önemli görevler ifa ettiğinin altını çizen Vali Taşyapan, “Başta kaymakamlarımız olmak üzere, vakıflarımızdaki tüm personel, canla başla sizin sorunlarınızı, devletimizin kapılarına getirmektedir. Devletimiz de mevzuat çerçevesinde, imkanları oranında sorunlarınıza yetişmeye çalışmaktadır. Toplumumuzdaki dezavantajlı gruplara yönelik yardımlar, ilgili bakanlığın takdire şayan çalışmalarıyla sizlerin emrine verilmektedir. Devletimizin kaynakları çoğaldıkça inşallah derdi olup çare bulamayan hiçbir vatandaşımız kalmayacaktır. Bugün buraya geldiğiniz için tekrar teşekkür ve şükranlarımı sunuyor, aileleriniz ve sevdiklerinizle birlikte, sağlık sıhhat üzere Ramazan Bayramı’na kavuşmanızı diliyor, başka sofralarda buluşmak üzere saygılarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını da dinleyen Vali Taşyapan, daha sonra diğer konuklarla birlikte ilköğretim öğrencilerinin ilahi dinletisini takip etti. İftar programına Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra, Asayiş Kolordu Komutanı İsmail Metin Temel, merkez ilçe kaymakamları, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim