Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ)nin, kentin altyapısının güçlendirmesine yönelik çalışmaları sürerken, birçok mahalle ilk kez hizmetlerle tanışmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Kentin yıllardır ihtiyaç duyduğu su ve kanalizasyon hizmetlerinin her alanda aktif olarak sürdürülmesi için ekiplerin mahallelerde yaptıkları çalışmalar takdir topluyor. VASKİ'nin kentin değişik yerlerinde başlattığı kanalizasyon hattı yapım işleri devam ediyor.

 

İpekyolu ilçesine bağlı Karpuzalan (Zirvandanis) mahallesinde toplamda 5500 metrelik kanalizasyon hattı inşasının büyük bölümü tamamlandı. Kalan kısımlarının da yapımı ekiplerce sürdürülüyor. Karpuzalan Mahallesinde halen sürmekte olan bir sokağın 500 metrelik kanalizasyon hattı çalışmalarında da 200' mm'lik boru kullanılıyor. Ara bağlantılarının da bitirilmesiyle devreye alınacak olan kanalizasyon hatları yıllardır süren sorunu ortadan kaldırmış olacak.

 

 Daha önce yıllarca fosseptik çukurlar kullanan ve atıklarını derelere akıtmak zorunda kalan mahalle halkı bu çalışmaların bitirilmesiyle artık yeni bir hizmetle tanışmış olacak. Mahalle sakinleri yapılan hizmetten memnuniyetlerini dile getirerek, emeği geçen VASKİ çalışanlarına teşekkür etti. Bu çalışma ile yıllarca kanalizasyon hizmetinden yoksun olan Karpuzalan mahallesinin, yaz aylarında başlayan pis koku ve çevreye verilen rahatsızlık sorunu da sona erecek. 

Editör: TE Bilisim