Edremit ilçesine bağlı bazı mahalle muhtarları ve vatandaşlar, Van Mahalli İdareleri Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Birliği'nin (VAN ÇEB) katı atık aktarma istasyonu yapımı için belirlediği yere tepki gösterdi.

Gevaş, Gürpınar ve Çatak ilçelerine hizmet verecek istasyon için Gölkaşı Mahallesi Kirs Dağı bölgesinin belirlendiğini anımsatan vatandaşlar, istasyonun belirlenen yere yapılmasından çevredeki 11 köyün olumsuz etkileceğini savundu.

Araçlarıyla istasyonun yapılacağı alana gelen muhtarlarla, vatandaşlar, istasyonun başka yerde yapılması konusunda yetkililerden yardım talep etti. 

 

Mülk Mahalle Muhtarı Aladdin Çelik, katı atık aktarma istasyonu için seçilen yerin çok yanlış olduğu vurgulayarak, "İstasyon neredeyse mahallenin içine yapılacak. Başta valimiz olmak üzere yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmasını istiyoruz. Bu istasyon çöplerin burada birikmesini sağlayacak. Bizimle birlikte 10 mahalle bu durumda mağdur olacak. Biz mahallelerimizin bundan etkilenmesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

 

Andaç Mahalle Muhtarı Yavuz Buğday, istasyon için belirlenen alanın Van Gölü'ne yakın ve Van-İran karayolu üzerinde olduğuna dikkati çekti.

Bölgeye güzel projeler beklerken katı atık aktarma istasyonuna layık görüldüklerini dile getiren Buğday, "Yerleşim yerinin içine böyle bir proje yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu tesisin belirlenen yere yapılmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yetkililerin de sesimizi duymasını bekliyoruz." dedi.

 

Çiçekli Mahalle Muhtarı Nurettin Kıyak da katı atık aktarma istasyonunun tarım arazilerini de olumsuz etki̇leyeceği̇ni̇ bildirerek, şöyle konuştu:

"Belirlenen yer Abalı Kayak Merkezi'ne de çok yakın. Çevrede kötü görüntü oluşturacak tesisin yapılmasını istemiyoruz. Bu istasyon Gevaş'a 12, Gürpınar'a 18, Çatak'a 54 kilometre mesafede ancak benim mahallemin hemen içinde. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil." 

Vatandaşlardan ismail Göktaşoğlu, istasyonun yapılmasını çevresindeki 11 mahallenin de istemediğini, durdurulması için de gerekli tüm yasal yolları kullanacaklarını söyledi. 

Editör: TE Bilisim