Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu, işlemlerinin ardından konvoylar eşliğinde cezaevinden ayrıldı. PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik 7 Haziran 2012 tarihinde düzenlenen operasyonun ardından "terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanan Van Belediye Başkanı Kaya ile BDP'li bazı ilçe belediye başkanları, dünkü mahkeme sonucu çıkan tahliye kararı sonrası işlemlerin yapılması için bulundukları F Tipi cezaevine götürüldüler. İşlemlerinin ardından cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bekir Kaya, gözaltına alınıp tutuklandıkları ilk günden itibaren haksız ve hukuksuz bir şekilde rehin tutulduklarını söyledi. Kaya, "Ama mahkeme çok istemeyerek olsa da bizi serbest bıraktı. ve bu kararı vermek zorunda kaldı. ya da bir yanlıştan dönüldü. Umarım devamı gelir. Yüzlerce, binlerce arkadaşımız en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşurlar. Ben yeni başlayan barış sürecinin sürmesini temenni ediyorum. Barış süreci demek ve barış sürecinden söz edilince heyecanlanmamak mümkün değil. Bu coğrafyada yaşayan herkesin temel arzusu barışın bir an önce gerçekleşmesi bir an önce akan kanın durması ve herkesin mutlu olmasıdır. Şüphesiz biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. ve bugünde sadece bunları dile getirdiğimiz için yargılandığımızı avukat arkadaşlarımız dile getirdiler. Bizim ne kadar haklı olduğumuzu aslında bu süreçte yaşananlarla ortaya çıktı. Umarım bu süreç en kısa zamanda nihai amaca ulaşır. Hepimizde beraber mutlu bir şekilde yaşarız" dedi. Açıklamanın ardından kendisini bekleyen araca binerek şehir merkezine hareket etti.

 

 

GÜR: TAHLİYELER SÜRECE KATKI SAĞLAYACAK

 

Tahliye kararının ardından BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, adiliye önünde açıklamalarda bulundu. Gür, bu tahliyelerin sürece katkı sağlayacağını belirterek, "Bu tahliye sayın Abdullah Öcalan'ın başlattığı ve tüm halkımızı mutlu eden, yeni süreci yeni dönemi selamlayan bir tahliyeydi. Bunun sürece ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Diğer KCK davalarının da bu şekilde sonuçlanacağına inanıyorum. 10 bin arkadaşımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını istiyoruz" dedi.

 

 

BEKİR KAYA: BARIŞ SÜRECİ DEVAM ETMELİ

 

Tahliye kararı ile serbest kalan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya Van F Tipi Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, bu ülkede yaşayan herkesin temel arzusunun barış olduğunu söyledi. Başkan Bekir Kaya, gözaltına alılıp tutuklandıkları ilk günden itibaren haksız ve hukuksuz bir şekilde 'rehin tutulduklarını' öne sürerek şöyle dedi: "Mahkeme çok istemeyerek olsa da bizi serbest bıraktı. Bu kararı vermek zorunda kaldı. ya da bir yanlıştan dönüldü. Umarım devamı gelir. Yüzlerce, binlerce arkadaşımız en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşur. Yeni başlayan barış sürecinin sürmesini temenni ediyorum. Barış sürecinden söz edilince heyecanlanmamak mümkün değil. Bu coğrafyada yaşayan herkesin temel arzusu barışın bir an önce gerçekleşmesi, bir an önce akan kanın durması ve herkesin mutlu olmasıdır. Şüphesiz biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Bugün de sadece bunları dile getirdiğimiz için yargılandığımızı avukat arkadaşlarımız dile getirdi. Bizim ne kadar haklı olduğumuzu aslında bu süreçte yaşananlarla ortaya çıktı. Umarım bu süreç en kısa zamanda nihai amaca ulaşır. Hepimiz de beraber mutlu bir şekilde yaşarız."

Editör: TE Bilisim