Dün Başkale ilçesinde bazı görüşmeler yaptıktan sonra Van’da Beşir Atalay ile birlikte kentteki STK’lar ve Emlakçılar ile bir araya gelen Burhan Kayatürk, burada yaptığı konuşmasında Başkale’deki ziyaretinde değinerek: “Başkaleyi bu çaresizlikten ve esaretten kurtarmamız lazım.” Dedi.

 

Van için çıkarılan bakanlar kararı ile ilgili konuşan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, toplantıda kentin önemli konularında yapılan çalışmaları değerlendirerek, bu nokatada iki önemli konuda atılan adımlardan bahsetti. Kayatürk, “Gerek çevreyolu gerekse de Van’ın imarı ile ilgili bütün konularda Beşir Hocamız önümüzü açıyor. Dolayısıyla doğru insan oydu ve bugün burada olması bizim için büyük bir şanstır. Bakanlar kurulu bu sene İstanbul için bir karar ve Van için 2 bakanlar kurulu kararı çıktı. Bunun dışında bakanlar kurulu kararı çıkmadı. Bu kararlardan bir tanesi Çevreyolu ile ilgili bir karardı diğeri ise kot sorunu ile ilgili çıkarılan bir karardı. 1655 olarak bilinen kot seviyesi 1653-1652’ye düşürülmesine karar verildi. Dolayısıyla artık özellikle Tuşba’da yapılaşma bir sorun haline gelmeyecek ve emlakçılarımızın da önünü açılacaktır. Bunları Beşir Hocamız sayesinde başardık.” Şeklinde konuştu.

 

“BAŞKALE İÇİN, VAN İÇİN GÜÇLÜ GİTMELİYİZ”

Başkale’ye yaptıkları ziyaretle ilgili de konuşan Kayatürk şöyle devam etti: “Bizim Ankara’da çalışıyoruz. Ancak bizim Ankara’da daha güçlü olmamız gerekiyor. Bu Van içinde bir şarttır. Bugün Başkale’deydim. Sırf Başkale’yi o esaretten ve çaresizlikten kurtarmamız için Ankara’da güçlü olması gerekiyor. Ben Başkale’ye ne zaman gitsem insanların yüzünde çaresizlik görüyorum. Bugün ben insanlar orada evet mi diyeceksiniz hayır mı diyeceksiniz diye soramadım. Çünkü insanların orada yaşadığı çok büyük bir çaresizliği var. İnsanlar bizi çok nezaketli karşıladılar. Ve biz bu halk için Ankara’da güçlü olmalıyız. Oradaki insanlar bizim gözümüze bakıyorlar. Başkale’nin bu durumdan mutlaka ama mutlaka kurtulması gerekiyor.”

 

KAYATÜRK: VAN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Van için çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Kayatürk HDP’li belediyelerin ve milletvekillerinin Van için bir şey yapmadığını söyledi. Kayatürk, “Van istediği noktaya gelecek. Van ileride çok daha büyük bir il olacak. Bildiğiniz gibi belediye seçimlerinde 14 belediyenin 12’sini HDP aldı. Ardından genel seçimlerde 8 milletvekilinin 6’sını onlar aldılar. Ancak ne belediyeler ne de vekiller Van için bir şey yapmadılar. Biz bu anlamda hem belediyelerde hem de vekillerde 2’şer olarak çalıştık. Van için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Van istediği nokta elbette ki gelecektir. Bunun içinde hep birlikte çalışacağız.” İfadelerini kullandı. 


ŞEHRİVAN SİYASET: YUNUS EMRE AYKAÇ - ÖZEL

 
Editör: TE Bilisim