AK Parti'nin yerel seçimde kullandığı seçim otobüsü önceki gün geceyarısı kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Ateşe verilen otobüs adeta kül olurken olayın ardından Kayatürk'ten kundaklamaya sert tepki geldi.

Olayın haber verilmesi üzerine sanayi sitesine gelerek Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslandan bilgi alan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, olayın tek sevindirici tarafının can kaybının yaşanmaması olduğunu bildirdi. Karşılaştıkları manzara karşısında söyleyecek söz bulamadıklarını, büyük bir tahammülsüzlük durumu yaşadıklarını vurgulayan Kayatürk, "2011 seçimlerinde kentte 4 otobüsle çalışırken her gün otobüslerimize saldırılar düzenleniyor, camları kırılıyor, vatandaşlarımız tehdit ediliyordu. Öyle bir anlayış var ki şu anda bunu anlamak imkansız. Sanayide tamir edilmeyi bekleyen seçim otobüsümüze bile tahammülleri yok. Böyle bir anlayış yerin dibine batsın. Otobüs yanabilir, kaza olabilir ama an büyük problem tahammülsüzlük problemidir. Bu gün Van'da ve tüm ilçelerinde insanlar bu tahammülsüzlükten yaka silkmektedir. Bu saldırılar bizi halkımızdan ayıramayacak. Belediye başkan adaylarımıza da saldırılar oldu ama biz asla halkımızla kucaklaşmaktan vazgeçmedik. Bunların hesabını sandıkta da yargıda da soracağız" dedi.

“YEREL SEÇİMLERDE KULLANDIĞIMIZ OTOBÜSÜ KUNDAKLADILAR”

Parti olarak, milletvekilleriyle birlikte bölgeye yatırımların gelmesi için gece gündüz gayret gösterdiklerini, ancak hakim olan anlayış nedeniyle dışardan gelecek yatırımların engellendiği gibi bölgedeki yatırımcılarında umutsuzluk yaşamasına neden olduğunu aktaran Kayatürk, Van'ın gerçek yüzünün böyle olmadığını herkese göstereceklerini söyledi. İnsanların artık, kan, gözyaşı ve şiddet istemediğini, çözüm süreciyle birlikte barışı sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini dile getiren Kayatürk, "Bölge insanı, 'artık bu anlayış bizim kaderimizin üzerinde oturmaktan geçsin' diyor. Yerel seçimler bitti ve bu otobüsümüz yerel seçimlerde kullandığımız otobüstü. Şu anda bir seçim yok. Tamir için burada bekleyen bir otobüsümüzdü ve onarımının ardından gönderilecekti. Ama buna bile tahammül edilmedi. Ama bilsinler ki biz her gün daha da güçlenerek halkımızın karşısına çıkacak onlarla kucaklaşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün yapılan saldırıları kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar biz hizmetlerimize, Van'ı kalkındırmaya devam edeceğiz" dedi.
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise otobüsün geçen seçimlerde kullanıldığını ve tamir için sanayiye götürüldüğünü ifade ederek, "Yapılan saldırı tahammülsüzlüğün en belirgin göstergesidir. Başbakanımızın Van mitingine olan tahammülsüzlüktür. Başbakanımızın Van'da yaptığı açıklamaların ardından kentte olumlu bir hava vardı. Çözüm sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanması için çabanın devam edeceğinin açıklanması umutları arttırdı. Buna tahammül edemeyen kesimlerin gerçekleştirdiği bu saldırıyı şiddetli kınıyorum ve faillerinin en kısa zamanda bulunmasını istiyorum. İnşallah 10 Ağustos'ta halkımız Cumhurbaşkanını seçecek ve gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim