ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Ankara’da yaptıkları çalışmalar ile Van'a yeni projeler kazandıran ve hükümetin üst kademeleri ile Van için sürekli görüşen Ak Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk, bu kezde Van projeleri için önemli fonlar aldı. Yapılan görüşmeler hakkında Şehrivan'a konuşan Burhan Kayatürk müjdeleri anlattı.

 

Van vekilleri Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk ve Van Valisi Murat Zorluoğlu’un sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar Vanlıların heyecanlandırdı. Gazeteniz Şehrivan olarak Ankara'da bakanlar ile yapılan önemli gelişmeleri Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile görüştük. Kayatürk Van için yaptıkları çalışmaları, bakanlıklardan Van için aldıkları sözleri Şehrivan aracılığıyla Vanlılara müjde verdi. O görüşmelerde neler konuşuldu? İşte görüşmelerin içeriği...

 

KAYATÜRK: 2 ÖNEMLİ GÖRÜŞME YAPTIK

Ankara’da önemli 2 görüşme yaptıklarını söyleyen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk şunları söyledi: “Kalkınma Bakanlığından çok önemli bir fon aldık. Yaklaşık 15 milyon civarında bir para çıktı bu fondan. Bunlardan bir tanesi kent meydanıdır. Sizlerin de bu projeden haberiniz var. Bu proje için 11 milyona yakın bir para çıktı. Bunun sözünü aldık. Yapılacak olan kütüphane için 3.5 milyonluk bir para aldık. Orada sadece kütüphane de değil içinde kütüphanesi olan bir kültür merkezi yapılacak. Bunun fonu da Kalkınma Bakanlığından gelecek ama proje Kültür Bakanlığı’nın projesi olacak.”

 

3 PROJEYE 15 MİLYON DESTEĞİ

Kayatürk alınan fonların sadece bunlarla yetinmediğini belirterek, “Bu iki projenin yanı sıra birde Peynirciler Çarşısı için bir destek aldık. Peynirciler Çarşısı da modern bir şekilde yapılacak. Bütün peynircilerin, peynirlerini sergileyebildikleri, sattıkları bir yer olacak. Buraya da 1.5 milyonluk bir harcama yapılmış olacak. 15 milyon civarında bu şekilde bu 3 proje için harcanmış olacak. Ayrıca tekstilkentin yolları ve çevre düzenlemesi için gelmesi gereken 2 milyonluk bir para geliyor. Yaklaşık 20 milyonluk bir bir kaynağa bakan bey evet dedi ve onayladı. Bunu Maliye Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı ile konuştu.” Dedi.

 

“VAN’I ÖNEMLİ SEVİYEYE GETİRECEK”

Van için onaylanan kaynakların Van’a güzel projeler kazandıracağını belirten Kayatürk şu ifadelere yer verdi: “Bu proje ve kaynaklar Van’ı önemli bir seviyeye getirecektir. Özellikle kent meydanı çok önemli bir projedir. Ulu cami ve bölgesindeki o alanların tamamı açılacak ve buraya Van için güzel bir kent meydanı hayata geçirilecek. Bununla beraber peynirciler çarşısı ve kültür merkezide yine Van için 2 güzel proje hayata geçecek. Kent meydanında yok yok. Alışveriş yerlerinden tutun, otoparklara kadar birçok alan yapılacak.”

 

KAYATÜRK STADYUM PROJESİNİ ANLATTI

Kayatürk konuşmasının devamında stadyum projesini de açıkladı. Kayatürk, “Şu anda düşünülen 15 bin kişilik stadyum için onay çıktı. Artı 20 tane de futbol sahaları yapılacak. Bu sahaların bir kısmı Van merkezine bir kısmı da ilçelerde hayata geçirilecek. Stadyum yerine başbakan karar verecek. Stadyum yeri henüz net değil. Ancak stadyumun yapılması kararı verildi. Stadyum için biz farklı yerler söyledik. Bunlardan bir tanesi merkezdeki kendi yerinde olmasıdır. Ancak kendi yerinde yapılmaması durumunda biz orayı kamulaştırmayı düşünüyoruz. Bunun için henüz net bir şey söylenmez. Şimdiden konuşmak çok doğru olmaz. Nerede yapılacağı konusuna net kararı başbakan verecek. Stadyum yer ne kadar belli olmazsa da bahsetmiş olduğum 20 saha yapılacak. Bu projelerin dışında Van için yeni müjdelerimiz de olacak.” İfadelerini kullandı.

 

VALİ PAYLAŞTI, ŞEHRİVAN ULAŞTI!

Önceki gün Van Valisi Murat Zorluoğlu, Ak Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk’ün Ankara’da bakanlar ile yaptıkları görüşmeler sosyal medya Twitter üzerinde paylaşıldı. Vali Zorluoğlu başta olmak üzere birçok ismin paylaştığı o fotoğraflar Vanlıları heyecanlandırdı. Vali Zorluoğlu’nun “Daha müreffeh bir Van için el birliğiyle çalışıyoruz. Güzel haberlerim var...” dediği fotoğrafların içeriğine sizler için ulaştık. Burhan Kayatürk üzerinden ulaştığımız detayları sizler için değerlendirdik.

 

BAKAN DAHA ÖNCE SÖZ VERDİ

Bakanlık seviyesinde Van Stadyumu daha öncede gündeme getirmişti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Lezgin Botan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüşmüş ve Van Stadyumu için söz almıştı. HDP’li vekil Botan, “Van ili, büyükşehir olmasına rağmen Van'da bir şehir stadyumu yok. Burada Van'a bu sözü verirseniz hem Van'ı hem de bizi ihya edersiniz.” Demişti. Bakan Bak ise Van’da bir şehir stadyumu yapılmasının sözünü vererek, gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtmişti.

Editör: TE Bilisim