Orhan AŞAN - Şehrivan

Van’ın Tuşba ilçesinde önceki gün öğle saatlerinde kaybolan 3 yaşındaki Hiranur Çelik 13 saatlik arama sonucu bir binanın çatı katında bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen Hiranur, ailesine teslim edildi. Hiranur’un annesi Basra Çelik çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşarken arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti.

Tuşba İlçesi Kalecik Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında annesiyle birlikte öğle saatlerinde bir akrabalarını ziyarete giden 3 yaşındaki Hiranur Çelik, bir anda gözden kayboldu. Bir süre yakınları tarafından aranan minik Hiranur, bulunamayınca aile polise ve AFAD ekiplerine haber verdi. Mahalle sakinleri ile birlikte kalabalık bir grup Hiranur'u aramaya başladı. Yapılan aramalar gece geç saatlerde sonuçlandı. Minik Hiranur yaklaşık 13 saat sonra misafirliğe gittikleri evin 700 metre uzağında 5 katlı bir binanın kapısı açık çatı katında bulundu. Polis tarafından alınarak Van İpekyolu Çocuk Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Hiranur Çelik, annesine teslim edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

AİLE BÜYÜK MUTULULK YAŞADI

13 saat süren aramaların ardından bulunan 3 yaşındaki Hiranur Çelik'in ailesi büyük mutluluk yaşadıklarını anlattı. Hiranur'un annesi 6 çocuk annesi Basra Çelik çocuğuna kavuştuğu için mutlu olduğunu, arama çalışmalarına katılan herkese de teşekkür ettiklerini söyledi.
Kalecik TOKİ sakinleri Hiranur'un kaybolmasına 13 yaşındaki özürlü bir kız çocuğunun neden olduğunu, özürlü kız çocuğunun Hiranur'la bir süre oynadıktan sonra yanından ayrıldığını, Hiranur'un burada uykuya daldığını anlattı.

Minik kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anne Basra Çelik ise 13 saat boyunca büyük korku ve endişe yaşadıklarını belirtti. Çelik, “Dün gündüz saatlerinde kızım aniden ortadan kayboldu. Ben ve yakınlarım çevrede aramaya başladık. Ama aramalarımız sonucu bulamayınca polise haber verdik. Yapılan aramalar sonucu kızım bir binanın çatı katında uyumuş şekilde bulundu. Kızıma kavuştuğum için çok mutluyum. Allah kimseye bu acıyı bir daha yaşatmasın. Ümidimizi yitirmiştik” dedi. Minik Hiranur ise arama çalışmalarına katılanlara teşekkür ederek, bir daha annesinden ayrılmayacağını anlattı.

Editör: TE Bilisim