Van’ın Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Anadolu’nun imarında ve kentlerin gelişmesinde büyük çaba ve gayret harcayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sunarak, Van’ın; Ramazan ayı, bayram, kadın, çoluk çocuk, masum demeyen eli kanlı alçaklara gerekli dersi verdiğini ve vermeye de devam edeceğini söyledi. 


Van Gölü sahilinde her akşam kurulan iftar sofrası renkli görüntülere sahne olurken, her gün farklı konukları da ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Emin Ay’ı Vanlılarla buluşturan Edremit Belediyesi, dün gece ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Çiftci’nin katılımı ile beraber şair-yazar Talha Bora Öge’yi konuk etti.


İftar öncesi kalabalığa hitaben bir konuşma yapmak için platforma gelen Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Ramazan ayı ve kurulan iftar çadırlarının manevi ikliminden bahsetti. Çocukluğunda bu tür iftar çadırlarında bulunmaya gıpta ile baktığını ifade eden Kaymakam Çiçekli, İstanbul’da Sultanahmet’te kurulan Ramazan etkinliklerini televizyonlarda gördüklerini ve o kalabalığın içinde ümmetin coşkusu ile birlikte iftar açmanın hayalini kurmaya çalıştıklarını belirtti. Çiçekli, “Van’da, Edremit’te ilk defa bu güzel ortamı kurmak bizlere nasip oldu çok şükür. Sizlerin; şu kalabalığı, mutluluğu ve huzuru her çabamıza, gayretimize değdi elhamdülillah. Kıymetli bir İslam alimi şöyle diyor. ‘Müslümanlar, başarının kolay yoldan olmayacağını anladıklarında ve uzun vadeli çalışmaya başladıklarında ümmet bilincine ulaşabilirler’ diyor. Kıymetli hemşehrilerim, hemşehrilerim diyorum, zira bir memleketli olmak orada dünyaya gelmek midir? Yoksa kendini o memlekete adayıp; gelişmesi, refahı, huzuru ve mutluluğu için çaba göstermek midir? 4 yıldır bu memlekete hizmet ediyoruz. Müsaadenizle bu kardeşinizi de hemşehriniz olarak kabul eder misiniz?” dedi.



“Ömrümde yapacağım en kıymetli iş olarak görüyorum bu işi”

Çiçekli; durmayacağını, yorulmayacağını ve çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Bu görevi bize tevdi ettiklerinde kendi ekibime de aileme de şunu söyledim. Ben 34 yaşındayım ve öyle inanıyorum ki rabbim beni burada bu çok kıymetli vazifeyi yapmam için yetiştirdi. Geçmişte 11 yıl devlet parasız yatılıda kalmamız, sürekli bir eğitim için gurbet hayatı içinde olmamız, 10 yıldan fazla ticaret ile uğraşmamız, hatalarımız, doğrularımız, tecrübelerimiz hepsini hepsini, hayatıma dair her şeyin beni bu görev için yetiştirdiğine inanıyor ve ömrümden yapacağım en önemli, en kıymetli iş olarak görüyorum şu an yaptığım bu işi. Bunu anlatıyorum neden, biliyorsunuz Allah bizlere ‘her kulun rızkını ben veririm’ demiş. Yarın için korkmamız bize kapitalist kültürün ve batı tarzı düşüncenin verdiği vesveselerdir. Yarına dair bir korkumuz olmaması, elimizdeki gücü adalet ve liyakat üzere kullanma rahatlığını getiriyor ki, sizlerinde bize yönelik sohbetinizin, muhabbetinizin nedeninin bu olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.



“Bir ay boyunca bu mübarek ay için hazırlandık”

Kısa yoldan başarıyı elde etmek diye bir şey olmadığını, bu organizasyonun gerçekleştirilmesi için ekibi ile birlikte bir ay boyunca hazırlandığını da dile getiren Çiçekli, “Her türlü çalışmayı adım adım planladık ve hesapladık. Örneğin her akşam yemeğinizi dağıtan 190 servis elemanı olduğunu biliyor musunuz. 190 servis elemanımıza iş verdik. 100’den fazla emniyet unsurumuz güvenliğiniz için burada çalışıyor. İç ve dış güvenliği temin ediyor. Osmanlı Sokağımızda 20’den fazla iş yerimiz sizlerin huzurlu ve keyifli bir Ramazan akşamı geçirmeniz için hizmet sunuyor. Her gün burada 6 binden fazla Müslüman’a iftar yemeği veriyoruz. Bunu ben söylemiyorum, buraya gelen sanatçılarımız söylüyor. Onların söylediğine göre, ülkedeki en kapsamlı ve en büyük birkaç Ramazan organizasyonundan biri bu organizasyon. Bu gurur hepimizin. Sizler her şeyin en iyisine, en güzeline layıksınız” diye konuştu.



“Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum”

Ülkenin ekonomi merkezinin İstanbul olduğunu, idari ve bürokratik merkezinin de Ankara olduğunu hatırlatan Çiçekli, “Görsel veya yazılı medyaya baktığımızda özellikle buralardan hayata dair haberler görürdünüz. Her işimiz için bu şehirlere gitmemiz gerekiyordu. Eğitim, sağlık, ticaret hatta bazen çok basit alışverişler için bile. Son dönemlerde bölgesel gelişmelerin artması, Anadolu’daki şehirlerin gelişmesi ile birlikte artık tüm ihtiyaçlarımızı, yaşadığımız şehirlerde karşılayabilecek yeterliliklere ulaşmış bulunmaktayız. Anadolu’nun imarında ve kentlerin gelişmesinde gösterdiği gayret ve çabadan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve kıymetli ekibine şahsım, temsil ettiğim tüm değerler ve kişiler adına, buradan Edremit’ten, Van’dan, binlerce yıl medeniyetlere başkentlik yapmış bu kadim diyarlardan şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun Sayın Cumhurbaşkanım” dedi.



“Van, eli kanlı alçaklara gerekli dersi verdi”

Çocukların seslerinin hiçbir zaman kesilmemesi gerektiğini, bu çocukların dinimizin, ümmetin, inançlarımızın, geleneklerimizin geleceği olduğunu da ifade eden Çiçekli, “Hepsinin sağlıklı sıhhatli bir ömür geçirmesini temenni ediyorum. Allah hepsine sağlık sıhhat versin. Bugün burada iftarda beraberiz, iç içeyiz. Ayrımız gayrımız yok. Ama bizlere bu huzuru çok gören, Ramazan ayı, bayram, kadın, çoluk çocuk, masum demeyen bu eli kanlı alçaklara gerekli dersi verdi Van, vermeye de devam edecek inşallah. Geçenlerde iftar vaktinde Gevaş’ta yaptıkları saldırıyı biliyorsunuz. Allah’a şükür herhangi bir zarar veremediler. Bu din düşmanları, saldırının üzerinden elhamdülillah 2 saat geçmeden yakalandı ve adalete teslim edildiler. Rabbim Kahhar ismini bizim yiğitlerimizin eliyle bunların üzerine kılsın inşallah. Buradaki huzurumuzu borçlu olduğumuz nöbetteki yiğitlerimize selam olsun. Mevlam onları her türlü tuzaktan, kötülükten ve hainlikten korusun inşallah. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Kendimiz için istediğimizi sizler için istemedikçe hakiki mümin olamayız. Biz sizleri Allah rızası için sevdik. Bazen söylüyorlar, ‘Niye bu kadar çok çalışıyorsunuz, kendinizi paralıyorsunuz’ diye. Biz Allah rızası için sizleri sevdik ve bu çalışmalara da bu tempoyla devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi, huzurumuzu daim etsin. Tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri ind-i ilahide kabul etsin. Geceniz nurlu ve bereketli olsun. Buraya teşriflerinizden dolayı başta Bakanımız Fatih Çiftçi Bey olmak üzere herkese saygılarımı ve muhabbetlerimi sunar, sizleri Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmanın ardından ezanın okunmasıyla oruçlar dualar eşliğinde açılırken, yemek sonrası Kaymakam Çiçekli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Çiftci ile birlikte Osmanlı Çarşısını gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler.



Talha Bora Öge duygu dolu anlar yaşattı

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise şair-yazar Talha Bora Öge sahne aldı. Birbirinden güzel şiirlerini türküler eşliğinde seslendiren Öge, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Vanlı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Talha Bora Öge, okuduğu şiirlerle ve türkülerle Van halkına keyifli bir Ramazan akşamı yaşattı. Konseri esnasında kendisini Vanlılarla buluşturan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’ye teşekkür eden Öge, konser sonunda hayranlarını sahneye alarak, yazmış olduğu kitaplarını imzalaması ve hatıra fotoğrafları çektirmesi ile etkinlik sona erdi.

Editör: TE Bilisim