Van İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van Türk Musiki Derneği ile birlikte başlattığı sanatsal faaliyetler ile bölgede çığır açacak.

 

Kaymakam Cemil Öztürk kayyum olarak atandığı Van İpekyolu Belediyesi Başkan vekilliği görevine geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Van’da 24 yıldır musiki faaliyetler ile adından söz ettiren Van’ın en köklü musiki topluluğu Van Türk Musiki Derneği Van İpekyolu Belediyesi’nin başlattığı sanatsal faaliyetlere destek olarak İpekyolu Belediyesi başkan vekili Cemil Öztürk Öncülüğünde başta engelliler olmak üzere birçok musiki korosunun kurulma çalışmaları başladı.

 

İpekyolu Belediyesi bünyesinde Van Türk Musiki Derneği ortaklığı ile; engelli korosu, çocuk korosu, gençlik korosu, tasavvuf musikisi korosu ve faaliyetlerine devam eden sanat musikisi korosunun kapsamları genişletilerek bölgeye ve bölge halkına daha verimli bir hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

 

İl genelinde ilk ve orta dereceli okullara yapılan duyuru sonrasında 18-19 Şubat 2017 tarihlerinde yapılan çocuk ve gençlik korosu elemelerine Vanlı çocuk ve gençler yoğun ilgi gösterdi. Elemeler sonrasında çocuk ve gençlik korolarına seçilen çocuklar ve gençler 25 şubattarihinde şef Sezer Dinçer ve şef Mecnun Dinçer yönetiminde çocuk korosu çalışmalarına başladı. 26 Şubat tarihinde ise Şef Dilşan Aslan yönetiminde gençlik korosu çalışmaları yapıldı. Şef Ferhat Kılınçarslan yönetiminde kurulan Tasavvuf musikisi korosu ise 20 şubat 2017 tarihinde ilk çalışmasını gerçekleştirdi.

 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Cemil Öztürk, engelli vatandaşlar için planladığı projeler arasında yer alan engelli korosu içinde gerekli çalışmaları Van Türk Musıki Derneği Sanat Müziği koro şefi Ekrem Altıntaş ile birlikte titiz bir şekilde yürüttüklerini engelli korosunun da en kısa sürede koro çalışmalarına başlayacağını dile getirdi.

 

Koro çalışmaları;

Çocuk korosu her hafta cumartesi günleri saat :10:00-12:00 arası. Gençlik korosu her hafta Pazar günleri saat :10:00-12:00 arası. Tasavvuf musikisi korosu her hafta pazartesi akşam 19:00-21:00 arası. Sanat müziği korosu çalışmaları ise her hafta Salı akşamı 19:00-21:00 saatleri arasında Tuşba belediye binası yanındaki prefabrik yapılar 1 numaralı binada yapılmaktadır. 

Editör: TE Bilisim