Van'da 2012 yılında KCK operasyonları kapsamında düzenlenen operasyonlar haklarında dava açılan 8'i tutuklu 15 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Van 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Daha önce 7 kişinin tahliyesine karar veren mahkeme, tutuklu bulunan 8 kişinin de 'Suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreninde göz önünde bulundurularak' tahliyesine karar verdi. Mahkeme tutuklu sanıklar Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kantarcıoğlu, Eski Belediye Meclis Üyesi Naci Erkol, MEYA-DER Başkanı İbrahim Alkan, BDP Eski İl Yöneticisi İsmail Demir, BDP Genel Merkez çalışanı Hüseyin Dağ, BDP eski İl Yöneticisi Naif  Oğraş, Çelebibağ Belediye Başkanı Veysel Keser ve BDP eski İl Yöneticisi Mehmet Naim Işık'ın tutuksuz olarak yargılanmasına karar verdi.

Mahkeme duruşmayı 24 Ocak 2013 tarihine erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı ile Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında, KCK’ya üye olmak suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, sanıklardan 8'i daha önce tahliye edilmişti.

Editör: TE Bilisim