KCK Yürütme Konseyi yazılı bir açıklama yaparak, 1 Kasım seçim öncesi ilan ettikleri tek taraflı eylemsizliğin sona erdiğini duyurdu.

 

Açıklamada, “AKP seçimden sonra da bir savaş hükümeti olacağını ortaya koymuştur. Kuşkusuz HDP, Türkiye’deki bazı çevreler, yine dış güçler bir çatışmasızlık ortamı istemektedirler. Bu çağrılara her zaman anlam verdik. Çift taraflı bir ateşkese hazır olduğumuzu her zaman ortaya koyduk. Ancak AKP’nin mevcut politikaları ortamında eylemsizliği sürdürmek mümkün olmadığı gibi, bu politikalar ortamında bir çatışmasızlığın sağlanması da mümkün değildir’’ diyerek ‘’tek taraflı eylemsizlik AKP’nin savaş politikası ve gerçekleşen saldırılarla son bulmuştur” denildi.

 

“AKP Dolmabahçe Mutabakatını redderek ve Önder Apo’ya ağır tecrit uygulayarak savaşla Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etme politikasını uygulamaya koymuştur’ denilen açıklamada, KCK’nin çift taraflı bir ateşkes için her zaman hazır olduğu kaydedildi. Açıklamanın devamında şu görüşlere yer veriliyor: “Kuşkusuz HDP, Türkiye’deki bazı çevreler, yine dış güçler bir çatışmasızlık ortamı istemektedirler. Bu çağrılara her zaman anlam verdik. Çift taraflı bir ateşkese hazır olduğumuzu her zaman ortaya koyduk. Ancak AKP’nin mevcut politikaları ortamında eylemsizliği sürdürmek mümkün olmadığı gibi, bu politikalar ortamında bir çatışmasızlığın sağlanması da mümkün değildir. Yeni bir çatışmasızlığın ancak Türk devletinde Kürt sorunu konusunda bir çözüm iradesi ortaya çıkması ve çözümü hedefleyen müzakereyle sağlanabileceği açıktır. Yoksa bizim tek taraflı irademizle ne çatışmasızlık gerçekleşebilir, ne de Kürt sorununun çözümünde sonuç alınabilir. Eğer müzakere temelli çözüme dayanan bir çatışmasızlık isteniyorsa, böyle bir durumu arzulayan çevrelerin ciddi biçimde harekete geçmesi ve AKP’nin politikalarını değiştirmeyi sağlayıp Kürt sorununu çözecek noktaya getirmeleri gerekir. Bize yönelik çağrılar yapılmakta, ama Türkiye’nin demokratikleştirilmesi ve Kürt sorununun çözümü için ciddi bir tutum ve mücadele ortaya konulmamaktadır. Tek taraflı gerçekleşen bu çağrıların mevcut ortamda bir anlamı olmadığı gibi bir sonuç vermediği de görülmüştür.”


Kaynak: Bakurpress

Editör: TE Bilisim