HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili CHP kanadından açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP'li Tuncay Özkan'ın ardından Kılıçdaroğlu'nun da açıklamaları gündeme oturdu.

"AZ KALDI ÇIKARACAĞIZ SİZİ"

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya seslendi. Kılıçdaroğlu, terör suçlarından yargılanan Selahattin Demirtaş ile Gezi'den yargılanan Osman Kavala'yı serbest bırakacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Emekli amiraller yargılanıyorlardı. Onurlu görevler yaptılar. Hepsini yürekten kutluyoruz. İçeride olan askeri öğrencilere de sevgilerimizi gönderiyoruz. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş var. Az kaldı, bekleyin diyoruz." dedi.

TUNCAY ÖZKAN DA 'BARIŞ İNSANIDIR' DEMİŞTİ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, katıldığı bir programda HDP'li Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna ve kendisini cezaevinde ziyaret etmesine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Özkan "Selahattin Demirtaş'ın içinde bulunduğu durum hukuksuzluktur. O nedenle cezaevinde ziyaret ettim. Yine ederim. Demirtaş siyaset adamıdır, barış insanıdır. Demirtaş cezaevinde değil politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde TBMM'de yerini alacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim