Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler için 14 Mayıs tarihini işaret etmesiyle gözler adayını açıklamayan altılı masaya çevrildi. İYİ Parti'nin ev sahipliğinde 26 Ocak'ta yapılacak olan toplantıda adayın açıklanması beklenmezken CHP'den bu konuda açıklama geldi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile beraber yabancı basına yönelik düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

TARİH BELLİ OLDU

Reuters'in haberine göre Çeviköz, adayın açıklanacağı tarihe ilişkin olarak, “Başkan adayının ismi muhtemelen Şubat ayı içerisinde açıklanacak” dedi.

CHP'Lİ KURMAYLAR MESAJI VERMİŞTİ

Öte yandan dün Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP'li kurmaylar, adayın açıklanmasının kesin olarak şubat ayında olacağını ifade etti. Kurmaylar şunları söylemişti:

“30 Ocak’ta ortak hükümet programının tanıtımı yapılacak. Bundan sonra aday konusu gündeme gelir. ‘Ortak program’ ve ‘yol haritasının birlikte veya ayrı ayrı tanıtılması konusu tartışılıyor. İki konunun birbirinin gölgesinde kalması istenmiyor. Belki ortak aday yol haritası ile birlikte açıklanır. Ama adayın açıklanması kesin şubatta olur, marta kalması mümkün değil. Şubat ayı ortası gibi en uygun...”

Editör: TE Bilisim