Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla değeri 50 milyon lirayı aşan yardımı Suriyeli sığınmacılara ulaştıran hayırseverler, Kobani’den kaçıp Suruç’a sığınan Suriyeli Kürtleri de unutmadı. Kurban Bayramı öncesi dernek tarafından 15 bin sığınmacıya yardım kolileri dağıtıldı. Üşümemeleri için iki TIR dolusu kışlık giyecek de yola çıktı.

Dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetlerini sürdüren Kimse Yok mu, Türkiye’deki Suriyelileri de unutmuyor. Dernek, Kobani’den Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınan 15 bin Suriyeli Kürt’e yardım paketi dağıttı. Yardım paketlerinde kavurma, pilav, patates, fasulye ve nohuttan oluşan konserveler yer alıyor.

‘1 TIR KIŞLIK ELBİSE, 1 TIR BOT YARDIMI YOLDA’

Kış mevsiminin Türkiye’de hissedilmeye başlandığını da ifade eden Şahin, iki TIR’lık yardımın da yola çıktığını bildirdi. Şahin, yardım hakkında şöyle konuştu: “Suriyeli mülteci kardeşlerimiz IŞİD zulmünden Türkiye’ye apar topar kaçtıkları için beraberinde ne bir yatak yorgan ne de kışlık elbiselerini getirdiklerini müşahede ettik. Önümüz kış ve Suruç’a sığınan 160 bine yakın Suriyeli mülteci var. Bu insanların kışta üşümemeleri için bir TIR kışlık elbiseden oluşan giyim, 1 TIR ise kışlık bottan oluşan yardım malzemelerini yola çıkardık. İnşallah Kurban Bayramı öncesi Anadolu insanının himmet ettikleri yardımları savaş mağduru kardeşlerimize ulaştırırız.”

Suriye’den IŞİD tehdidi yüzünden kaçarak yedi çocuğuyla birlikte Suruç’ta Ulucami avlusuna sığınan Suriyeli Bozan Halil ise Kimse Yok mu Derneği’nin ailesine yaptığı yardımdan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Halil, “Allah, Türkiye ve yardım derneklerinden razı olsun. İlk günden bize kapılarınızı ardına kadar açıp, insani yardımlarınızı esirgemediniz. Sizin gibi bir komşu kardeş devlete sahip olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır.” dedi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim