Son bir yıldır ciddi bir değişim dönüşümden geçen Van’da büyükşehirlere atanan kayyum belediye başkanlarıyla birlikte kamu kurumlarında da yeni isimler atanmaya devam ediyor. Son bir yılda bir çok kurumda köklü değişiklikler yapılırken Sağlık İl Müdürlüğü’nün ardından Van’a veda eden son Vanlı eğitimci de İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de bakanlık müşavirliği görevine atanarak Van’dan ayrıldı. Görevinin değişimi geçtiğimiz hafta sosyal medyada başlatılan Vanlı müdürlerin bir bir gitmesi ile ilgili kampanya da adı sıkça anılan Kırekin düzenlediği bir yemek ile Vanlılara veda etti. Yerine Görevini Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke atanan Kırekin düzenlediği yemekte “Bu memleketin bir evladı olarak belki Bakanlığa atanmış olmam fiziken bizi ayırabilir ama beynen, kalben ve yüreğimle her zaman Vanlıların yanında olacağım.” Dedi. Deprem sonrası enkaz halinde devraldığı eğitim camiasında adından söz ettiren işler yapan Kırekin bu anlamda adından da sıkça söz ettiren bir isim olmayı başarmıştı.

 

ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van’da son dönemlerde ardı ardına değişen kurum amirlerinden sonuncusu olan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin Van’a veda etti. Geçtiğimiz yılın sonlarında da bakanlık müşavirliğine atanan fakat bir hafta sonra görevine geri dönen Kırekin, ikinci kez atandığı görevine kısa bir süre sonra veda etti.

 

Son bir yıldır ciddi bir değişim dönüşümden geçen Van’da büyükşehirlere atanan kayyum belediye başkanlarıyla birlikte kamu kurumlarında da yeni isimler atanmaya devam ediyor. Son bir yılda bir çok kurumda köklü değişiklikler yapılırken Sağlık İl Müdürlüğü’nün ardından Van’a veda eden son Vanlı eğitimci de İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de bakanlık müşavirliği görevine atanarak Van’dan ayrıldı. Görevinin değişimi geçtiğimiz hafta sosyal medyada başlatılan Vanlı müdürlerin bir bir gitmesi ile ilgili kampanya da adı sıkça anılan Kırekin düzenlediği bir yemek ile Vanlılara veda etti. Yerine Görevini Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke atanan Kırekin düzenlediği yemekte “Bu memleketin bir evladı olarak belki Bakanlığa atanmış olmam fiziken bizi ayırabilir ama beynen, kalben ve yüreğimle her zaman Vanlıların yanında olacağım.” Dedi.

 

ENKAZ DEVRALIP ÖNEMLİ İŞLER YAPTI

2014 yılının başında dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına’dan nerdeyse bir enkaz devralan ve o günden bugüne yaptığı çalışmalarla eğitime önemli katkı sunan Kıyasettin Kırekin, Van’a veda etti. Görevini Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’ye devreden Kırekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başka bir göreve atandı. Önemli müdürlüklerden bir tanesi olan Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev alan Vanlı Kırekin, veda yemeğinde Van’ı unutmayacağını ve Van için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

 

27 YILLIK GÖREVDE 18 YILLIK YÖNETİCİLİK

Gerçekleştirilen veda yemeğinde konuşan Kıyasettin Kırekin şu ifadeleri kullandı: “Meslekte 27’inci yılım. Bu 27 yıl boyunca yaklaşık 17-18 yılı üst düzeyde yönetici olarak görev yaptım. 4 yılı aşkın bir süredir de Van’da Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kutsal bir görev yürüttüm. Geçtiğimiz gün itibariyle bu görevi Hasan Tevke kardeşimize görevimi şerefimle devrettim.”

 

“VAN’A HİZMET ETME ŞEREFİNE ERDİM”

Görevi süresince kendilerine destek olan isimlere teşekkür eden Kırekin, “Van’ın eğitim camiası içinden çıkarak, halkımızın hoşgörüsüyle 4 yılı aşkın bir süreyle Van’da müdürlük yapma şerefine erdim. Bu süre zarfında hem Van kamuoyu hem de bakanlığımızın üst düzey temsilcileri ve sizler her zaman yanımda oldunuz. Gerek STK temsilcileri gerek kamu kurum kuruluşları ve eğitimin tüm paydaşları görevim süresince eğitim yönetimi içinde bulunarak Van’ın eğitiminin gelişmesi yönünde bizlere çok büyük katkıları oldu. Görev yaptığım süre boyunca başta valilerimiz olmak üzere, vali yardımcılarımız, ilçelerimizin değerli kaymakamları, bütün mülkü amirler bizimle istişare içinde yer alarak görevimizi en iyi şekilde yapmamız için bize destek sundu. Ben huzurunuzda herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

KIREKİN: BAŞARI EKİP İŞİDİR

Hizmetin tek bir şahsın yürüteceği bir konu olmadığına değinen Kırekin şöyle konuştu: “Hizmet konusu sadece bir şahsın yürüteceği bir konu değil. Biz bunları yaparken, hem tüm Van kamuoyu hem de ilçelerdeki öğretmeninde tutun, şube müdürleri, ilçe müdürlerine kadar, ilde eğitimin her kademesinde çalışan kardeşlerimizden müdür yardımcılarına kadar bir takımdaşlık ruhu içinde bizlere büyük destekler verildiğini gördük. Gerçekten biz bir aile içerisinde mülkü amirlerimiz ve son dönemde yerel yönetimlerimizle Van’ın eğitimi için büyük çaba sarf ettik.”

 

“GELİŞMİŞLİK BİR BİRİYLE BAĞLANTILIDIR”

Kentlerin gelişmişlik oranlarının bir biriyle orantılı olduğuna değinen Kırekin, “Bir kentin diğer gelişmişlik göstergeleri neyse eğitimdeki göstergelerde bildiğiniz gibi buna yakın olur. Ekonomideki sıralamanıza yakın, eğitim, sağlık, gelişmişlik, refah ve huzur yaşam endeksleri de buna yakın gider. Biz özellikle Van’da bir sistemin kurulması adına büyük çaba sarf ettik. Şükürler olsun şu anda eğitimin en küçük kademesinden tutun, en üst örgütüne kadar herkes ne yapılması gerektiğini çok iyi bilmekte. Bizim süreçte okul müdürleri, öğretmenlerimiz bir biriyle yarış haline girdi. Bütün okulların karnesini çıkardık. Dönemsel ve yılsonu olarak çıkardığımız karnelerde her okul kendi karnesini çok iyi gördü.” Şeklinde konuştu.

 

VAN’DA BİR EĞİTİM SİSTEMİ KURULDU

“Van’da eğitim adına kurulan bir sisteme şahitlik ettik” diyen Kırekin şunları söyledi: “Özellikle üniversitemizde ve diğer kamu kurumlarıyla çok yakın iletişim içine girerek Van’da eğitim başarısını artırmak için neler yapabilir projesini geliştirdik. Türkiye’de Avrupa Birliği ve Erasmus Projeleri kapsamında şu anda en fazla proje üreten iller sıralamasında ilk 5 içindeyiz. TUBİTAK Bilim Fuarlarında en fazla proje başvurusu yapan ilk 5 il içinde yer alıyoruz. Biz sadece eğitimin akademik boyutu ve öğretim boyutuyla ilgilenmiyoruz. Aynı zamanda eğitimine devam eden çocuklarımızın hem marifet hem de değerler eğitim yönünde gelişmesi adına çalıştık. Şu an ilimizde geçen yıl ve bu yıl devam eden yaklaşık 390 milyon lira civarında eğitim yatırımları yürütülmektedir. Bunlar Van adına daha güzel günlerin oluşması için bakanlığımızın ilimize kattığı değerlerdir. Bu oluşturulan sistem, yerimize atanan Hasan kardeşimiz tarafından yürütüleceğinden şüphem yoktur.”

 

“VAN’IN YANINDAYIM” MESAJI VERDİ

Yüreğiyle her zaman Van’ın yanında yer alacağını belirten Kırekin şu ifadelere yer verdi: “Bu memleketin bir evladı olarak belki Bakanlığa atanmış olmam fiziken bizi ayırabilir ama beynen, kalben ve yüreğimle her zaman Van ve Vanlının yanında olacağım. Van’dan hiçbir zaman uzak durmayacağım. Bu konuda özellikle bugün sizlerin bu salona gelmesi ve beni yalnız bırakmamanız benim için bir onurdur. Görev sürecimde hem siyaset hem de devlet kurumlarının tümünde, almış olduğum desteklerden dolayı tüm görevlilerine teşekkür ediyorum. Bizleri yanlış bırakmayan tüm Van halkına ve Van kamuoyuna teşekkür ediyorum. Yine bizlerden desteğini hiçbir zaman eksik tutmayan velilere, öğretmenlere ve yöneticilere teşekkür ederim. Bizleri her zaman gelişmemiz için ve yolumuzu görmek adına zaman zaman olumlu eleştirilerle değişime katsı sunan basın mensuplarına teşekkür ederim. İlimizde eğitime, sanayiye, iktisada, sosyal hayata, sanata katkıda bulunan ve bize destek olan herkese teşekkür ederim.”

 

TEVKE: MÜDÜRÜMÜZÜ UNUTAMAYACAĞIZ

Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Van Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Hasan Tevke de, “Müdürümüzün almış olduğu bayrağı bugüne kadar büyük bir başarıyla getirdiyse bizde kaldığı yerden bu hizmetlerin devam etmesi için gayret edeceğiz. Her zaman için kapımız da, gönlümüz de ona açıktır. Van halkı ve biz müdürümüzü unutamayacağız. Bu anlamda şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

 

PARLAK: TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAK ÖNEMLİDİR

Bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van’ın genç nüfusu bakımından önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Van, 330 bini aşkın öğrenci nüfusu, 17 bin üzerinde öğretmen kitlesi ve bin 300’den fazla gerek kamu gerek özel eğitim kurumları olmak üzere devasa bir yapı. Dolayısıyla burada görev almak, 4 yıl boyunca hizmet etmek, taş üstüne taş koymak, bu anlamda çok kayda değer. Bizler bu kapsamda yaptığı hizmetlerden dolayı müdürümüze şükranlarımıza sunuyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz.”

 

İskele Öğretmenevinde düzenlenen veda yemeğine Van Milletvekili Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, vali yardımcıları, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ilçe milli eğitim müdürleri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, STK başkanları ve okul müdürleri katıldı. Program Vali Yardımcısının Kıyasettin Kırekin’e verdiği plaket, Eski Müdür Kırekin’in Yeni Müdür Hasan Tevke tarafından verilen plaket, ilçe milli eğitim müdürlerinin Kırekin’e hediyesi ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın Kırekin’e verdiği hediyeyle son buldu.

Editör: TE Bilisim