Tuşba ilçesinde bir evde meydana gelen yangın korkulu anlar yaşatırken, Kal ailesi kış günü 3 çocuğu ile birlikte dışarıda kaldı.

 

Edinilen bilgiye göre yangın, ilçeye bağlı İskele Mahallesi'nde ikamet eden Cuma Kal isimli vatandaşın evinde meydana geldi. Kal ailesi evde oturdukları sıra diğer odadan dumanların geldiğini görmeleri üzerime içeri baktıklarında evin yandığını görmeleri üzerine itfaiye ekiplerine haber verdiler. Kısa sürede olay yerine giden itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmeye başladı. Yangının büyük olmasından dolayı bölgeye 3 ayrı itfaiye aracı daha sevk edilerek yangına müdahale edildi. Ölen yada yaralanın olmadığı yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu yan ve üst katlara sıçramadan söndürüldü. Polis ve itfaiye ekipleri, evde yaptıkları incelemede yangının soba bacasından çıktığı tespit edildi. Yaklaşık 60 bin liralık zararın meydana geldiği olayda polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

 

Evde çocukları ile birlikte oturdukları sıra yan odadan oğluna kalem açacağı almak için gittiğinde dumanlarının çıktığını fark eden evin hanımı İlknur Kal, durumu hemen kayınları ve komşularına bildirdiğini ifade etti. Odanın kapısını açtığında üzerini siyah bir dumanın geldiğini ve daha sonra bütün daireyi sardığını ifade eden Kal, “Hemen çocuklarımı alıp dışarı kaçtım. Ancak canımızı kurtarabildim. Eşim İstanbul’da inşaatlarda çalışıyor. 2 ayda bir ancak eve geliyor. Bu evi yaptığımızda nişan yüzüğümü dahi satıp buraya harcadık. Yetkililerden ve büyüklerden isteğim bize yardım etsinler. Kış günü 3 çocuğumla birlikte ortada kaldık. Çocuklarımın okul kıyafetleri ve bütün kitapları da yandı. Şu an evde kullanılacak hiçbir malzememiz kalmadı. Evi yeni yaptığımız için eşyaların taksitlerinin çoğu da duruyor. Allah rızası için yetkililer ve hayırsever vatandaşlar bize yardım etsin” dedi. 

Editör: TE Bilisim