İpekyolu Belediyesi Kent Meydanı'ndaki iftar çadırında 5 bin kişinin katılımıyla düzenlenen programda, Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer, AK Parti Van Milletvekili adayı Gülşen Orhan ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas vatandaşlarla iftar açtı.

 

Özer yaptığı konuşmada Kızılay çalışanlarının ramazan ayında sadece Türkiye’de değil 43 ülkede insani yardım ve gıda yardımı yaptığını söyledi. 

 

Sadece soydaşlara değil diğer milletlere de yardım yapan Kızılay'ın, "en hayırlı gece" olarak adlandırılan Kadir Gecesi'nde iftar vermenin gururunu yaşadığını ifade eden Özer, “Milletin yardımseverliğini, merhamet ve şefkat duygularıyla tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllülük, birlik ve evrensellik ilkelerinden ödün vermeden dünyanın her yerinde yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz." dedi.

 

Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir de her yıl Kadir Gecesi'nde Kızılay olarak çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerine belirterek, "Bu yıl Kadir Gecesi'nde vatandaşlarımızın iftarını biz üstlendik. 5 bin vatandaşımıza İpekyolu Belediyesi'nin açtığı çadırda iftar verdik. İftar sonrasında mevlit programı düzenleyerek hem helva dağıtacağız hem de kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz." dedi. 

 

İftar programı sonunda katılımcılara helva ikramı yapıldı. 

Editör: TE Bilisim