Bingöl'de öğrenci, öğretmen, esnaf, memur gibi farklı kesimden kişilerin sosyal medyada bir araya gelerek oluşturduğu grup, bilgisayar klavyesinin tuşlarına "ihtiyaç sahiplerine yardım için" basıyor.

 

Kentte yaşayan ve sosyal medya üzerinden kurdukları platformu aynı isimle derneğe dönüştüren "Sosyal Olmayı Seviyorum (SOS12)" grubundakiler, yardım faaliyetlerinin yanı sıra kültürel geziler ve kişisel gelişim etkinlikleri düzenliyor. ÖSYM sınavlarında verilen kalem setini toplayıp köy okullarındaki öğrencilere dağıtmakla işe başlayan hayırseverler, Suriyeli sığınmacılar ve ihtiyaç sahibi aileler arasında yardım köprüsü kuruyor.

 

Sosyal ağlardaki paylaşımları gün geçtikçe daha fazla ilgi gören gruba katılanların sayısı da sürekli artıyor. Grup üyeleri, son olarak bir hayırseverin bağışladığı botları, Kültür Mahallesi'ndeki Sarayiçi İlkokulu'nda 16 Suriyeli öğrenciye ulaştırdı. SOS12 Derneği Başkanı Osman Topluk, yaptığı açıklamada, gençlerin sosyalleşmesine imkan sağlamak istediklerini söyledi. Yardım faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini anlatan Topluk, şimdiye kadar aktivitelerinde 10 bini aşkın kişiye ulaştıklarını belirtti.

 

"Leğenini Kap Gel", "1000 Fener 1000 Dilek", "Bingöl Sanat Atölyesi", "Koca Yüreklerden Minik Ellere" ve "Yüzen Ada Festivali" gibi etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Topluk, şunları kaydetti: "Kahvehanelerde boş zaman geçireceğimize, en azından yardımlaşma, sosyal aktivite, kültürel ve öğrencilerin kişisel gelişimini sağlayan etkinlikler olsun, bunları sağlamak amacıyla oluşumu kurduk. Bunun meyvesini de gördük. Diğer illerimizden de derneğimizin temsilciğini istiyorlar. Hedefimiz 81 ilde temsilcilerimizin olması. Onları ilimizde misafir etmek istiyoruz." Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gördüklerini vurgulayan Topluk, "Biz bir ekibiz, bizde benlik duygusu yok çünkü sosyal olmayı seviyoruz" ifadesini kullandı.

 

"YARDIMA MUHTAÇ ÇOK İNSAN VAR"

Üyelerden üniversite öğrencisi Bahar Yıldırım, Bingöl'de çok fazla sosyal etkinlik düzenlenmediği için gruba katıldığını söyledi. Üniversitede kulüplerinin bulunduğunu belirten Yıldırım, "Dışarıdan gelen öğrencilere hem Bingöl'ü tanıtmak amacıyla etkinlikler yapıyoruz hem de kendilerini geliştirmeleri adına üniversite ortamında daha güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Aldığımız yardımları paket yapıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İhtiyacını karşılayıp bir insanı mutlu etmek, bizi de mutlu ediyor" dedi. Esnaf Muhittin Yöndeş de boş vakitlerinde grubun etkinliklerine katılmaya çalıştığını dile getirdi. Sosyal yardımlaşmanın önemine değinen Yöndeş, "Bingöl'de yardıma muhtaç çok insan var" diye konuştu.

 

"KENDİLERİNE YARDIM TOPLADIĞIMIZ ÖĞRENCİLER, BİLMEDEN BAĞIŞ YAPTI"

Öğretmen Atilla Tanın ise görev yaptığı okulda bazı öğrencilerin, ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan arkadaşlarına yardım etmek istemesi üzerine grupla tanıştığını anlattı. Bazı kişilerin, grubun sosyal medyadaki tanıtım faaliyetlerini "Reklam yapıyorlar" diye eleştirdiğini söyleyen Tanın, etkinlikleri, daha çok insana ulaşmak amacıyla paylaştıklarını vurguladı. Okulda bir yardım kampanyası başlattıklarını da kaydeden Tanın, "Kendilerine yardım topladığımız bazı öğrencilerin de farkında olmadan bağış yaptığını görünce çok duygulandım. O zaman iyi bir şey yaptığımıza kanaat getirdim. Yardım yapmak, insanların ihtiyaçlarını gidermek çok güzel. Bazen algı farklı oluyor, çünkü sağ elin verdiğini sol elin görmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim