Kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu VASİAD ve İnsan Hakları Derneğini (İHD) ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan Kurukçu, “Hiçbir siyasinin siyasi kimliği ya da hiçbir sivil toplum örgüt liderinin koltuğu yaşadığımız kentten daha da önemli olamaz.” Dedi.

 

VASİAD ve insan Hakları Derneğine ziyaret gerçekleştiren CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ziyaret sonrası bazı açıklamalarda bulundu. Van’ın gerçek sahiplerinin Sivil Toplum örgütleri olduğunu söyleyen Kurukcu, “Siyasi partiler olarak Van’ın bütün sivil toplum örgütleriyle iyi ilişkiler içerisinde olmaktan başka şansımız yok. Hiçbir siyasinin siyasi kimliği ya da hiçbir sivil toplum örgüt liderinin koltuğu yaşadığımız kentten daha da önemli olamaz. Dedi.

 

“YÜKSEKOVA GÖÇÜ BİR DRAMDIR”

Son günlerde Yüksekova’dan Van’a yaşanan göç konusunu ele alan Kurukcu, “Yüksekova’dan Van’a yaşanan göç ne yazık ki bir dram. İnsanlık dramı. Hepimizin vicdanının sızlaması gerektiğini düşünüyorum. Konu bir şahsın ya da birkaç kurumun konusu değil. Konu tüm kurum ve kuruluşları ilgilendiren daha doğrusu insanlığı ilgilendiren bir konudur. Bu yüzden bu sorunun çözüm bulacağı tek adres yine sivil toplum örgütleridir.” Dedi.

 

“BARIŞ SÜRECİ RAFTAN İNDİRİLMELİ”

Barış sürecinin rafa kalkması ile ülkede yaşanan sıkıntıların bütün her şeyi etkilediğini, esnafları, işçileri, işverenleri, sanayiyi, turizmi, ekonomiyi tümden zora soktuğunu savunan Kurukcu, “Bu durum sadece bir alanı değil bütün alanları olumsuz tetikliyor. Barış ortamının sağlanması huzur ortamının sağlanması demektir. Bu ortamı hazzetmeyenler vicdandan yoksun olanlardır. Barış sürecinin rafa kalması hiçbir vicdanlı insanı sevindirmez.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim