Kent merkezinde bulunan billboardlara asılan reklam büyük dikkat çekiyor. Su tasarrufunu konu alan reklamda herhangi bir bilgi verilmezken verilen mesajlar ise oldukça dikkat çekici.

 

Gün geçtikçe gerek kamuoyu ve gerekse de diğer tüm alanlarda konuşan su tasarrufu Van’da da gündemden düşmüyor. Gerek kirlilikle ilgili yapılan açıklamalar ve çalışmaların yanı sıra ayrıca tasarruf konusunda da uyarılar yapılmaya devam ediyor. Özellikle kent merkezinde bulunan billboardlara asılan reklamlar vatandaşın çok dikkatini çekiyor. Türkçe-Kürtçe verilen mesajlarda suyun israfı ve kirliliğini çok net bir şekilde ortaya koymakta. Vatandaşın büyük dikkatini çeken bu reklamlar çok dikkat çekici mesajlara yer verilmiş. “Bir gün bitecek-Rojekê dê qede”, “Korkmuyor musunuz?-Hûn natırsın?” , “Önleminizi alın-Tewbîrên wve hıldın” gibi birçok slogan ve mesajın yer aldığı billboardlar halk tarafından şaşkınlık ve bir o kadarda dikkat çekici olarak yorumlandı.

 

Şehrivan Gazetesi olarak şehir merkezinde bulunan billboardlarda yer alan bu reklamları vatandaşlara sorduk. Vatandaşlar reklamların çok dikkat çektiğini ancak kim tarafından yapıldıklarını bilmediklerini söyledi. Konuyla ilgili görüştüğümüz Hakkı Arı adlı vatandaş reklamlarla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Reklamlar çok dikkat çekici ve bir o kadarda korkutucu görünüyor. Reklamın kim tarafından yapıldığını bilmiyorum ama gerçekten de çok akıllıca ve insanları dikkatini çekecek bir reklam. Ben bu reklamları gördükten sonra hemen aklıma su olmayan bir hayat, susuz kaldığımız bir dönem aklıma geldi ve gerçekten ürktüm hatta korktum. Reklam dikkat çektiği kadar bir o kadar da düşündürüyor insanı. Acaba bende suyu çok mu boş kullanıyorum ya da ben bunu nasıl yaparım diyorsunuz kendiniz. Çok güzel bir çalışma ama kim yaptığını da ileri ki dönemlerde açıklarsa çok daha güzel olacak.”


ŞEHRİVAN ÖZEL – ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim