Gerilim türündeki romanlarıyla çok satanlar listesini alt üst eden Amerikalı yazar Dean Koontz’un, 1981 yılında kaleme aldığı “Karanlığın Gözleri” adlı kitabında, “Wuhan-400” adı verilen bir virüsten bahsettiği ortaya çıktı. Wuhan-400 ile koronavirüs arasındaki benzerlikler ise Twitter kullanıcılarını şoke etti.

Koontz, kitabının 39. bölümünde Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından Vuhan yakınlarındaki askerî laboratuvarlarda biyolojik silah olarak geliştirilen bir virüsten bahsediyor. Kitapta Wuhan-400 araştırmasına öncülük eden ve Çin’in en tehlikeli kimyevi silahları hakkında bilgi sahibi olan bilim adamı Li Chen, ABD’ye iltica ediyor.

Virüs, hayvanlar yerine insanları etkiliyor, insan vücudu dışında veya 30 dereceden soğuk ortamlarda yaşayamıyor. Kitaptaki virüs ile gerçek koronavirüs arasında ise büyük bir fark bulunuyor: Wuhan-400, yüzde 100 öldürme oranına sahipken koronavirüste ölüm oranı yüzde 2 civarında. Koonz kitabında "400 harika bir silah. Sadece insanları etkiliyor. Başka hiçbir canlıda yaşayamaz" diye yazmış.

GEMİDEN İLK TAHLİYE

Japonya’nın Yokohama limanında karantinaya alınan 3 bin 700 yolculu gemideki bazı yaşlı yolcular, testlerinin negatif çıkmalarının ardından tahliye edildi. Gemideki 219 kişinin virüs taşıdığı belirlendi. Öte yandan virüsün, Japonya’da yayılmaya devam ettiği, Okinawa adasındaki bir taksi şoföründe tespit edildiği açıklandı. Ülkedeki vaka sayısı 253’e yükseldi. Virüsten ölen yaşlı kadının ise Diamond Princess gemisindeki yolcuları ile temas kurduğu ifade edildi.  Hükûmet virüsle mücadele için 10,3 milyar Yen’lik (yaklaşık 567 milyon Türk lirası) bütçe paketini onayladı.

Editör: TE Bilisim