Koronavirüs salgını ülkemizde ve dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Kovid-19 hastalığını evde hafif geçirenler evde ilaç tedavisi görüyor. Ancak son zamanlarda virüsü yenen hastaların kalp krizinden ölmesi yeni bir tartışma başlattı.

Uzmanlar, koronavirüsün kanda pıhtılaşmaya neden olduğunu ve pıhtının kalp krizine neden olabileceğini belirtiyor. Ancak son dönemde üst üste medyaya yansıyan birçok olayda koronavirüsü yenen kişilerin kısa bir süre sonra kalp krizinden hayatını kaybetmesi tedavi sürecinde kullanılan ilaçlarla ilgili komplo teorilerini yeniden gündeme getirdi. İşte son günlerde virüsü yenip kalplerine yenik düşen bazı hastalar.

Prof. Dr. İlker Küçük kalbine yenik düşerek hayatını kaybetti

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. İlker Küçük(47), bir süre önce corona virüsüne yakalandı. Hastahanede tedavi görerek corona virüsünü yendi ve taburcu oldu. Uludağ Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nil Küçük'ün eşi ve bir çocuk babası Küçük, kalbine yenik düşerek hayatını kaybetti.

Adapazarı'nın tanınmış iş insanlarından 49 yaşındaki Ertan Küpçü, bir süre önce koronavirüse yakalanmıştı. Koronavirüsü yenerek hastanedeki tedavisini tamamlayan Küpçü, evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Aşiret koronayı yendi kalbine yenildi

Hakkari'deki Jirki Aşireti'nin ileri gelenlerinden olan kanaat önderi H. Mehmet Adıyaman, koronavirüsü yendi. 81 yaşındaki 41 çocuk babası Adıyaman, tedaviden kısa süre sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Uşak'ın Banaz ilçesi Güllüçam (Erceş) Köyü'nde yaşayan 84 yaşındaki Fadime Ünal, koronavirüse yakalandı ve Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü. Koronayı yenen Fadime Ünal, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

İstanbul Tersane Komutanlığı'nda görev yapan 43 yaşındaki Ercan Aşık, bir süre önce koronavirüs tedavisi gördükten sonda taburcu olup işinin başına döndü. Işık, tersanede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kocaelispor'un eski teknik direktörü de kalbine yenildi

Kocelispor'un eski teknik direktörlerinden Savaş Vardoğan koronavirüse yakalandı. Gördüğü tedavinin ardından virüsü yenen Vardoğan, kısa süre sonra 71 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilisim