ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ-ORHAN SAĞLAM- Gelecek Partisi’nin kurucu Van il başkanı olarak göreve başlayan ve haftasonu tek aday olarak başkanlık görevine seçilen Abdulhekim Karabıyık, 1. Olağan Kongre’de partisi ve kent ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkanı Davutoğlu ve parti heyetini selamlama konuşmasının ardından partinin Van’da kısa sürede kadrolaşmasını tamamladığını söyleyen Karabıyık, “Kuramazlar dedikleri partimizi kentin en merkezi yerinde kurduk.” Dedi.

KARABIYIK: VAN’IN ÇEVRE YOLU GİBİ BÜYÜK BİR SORUNU VAR!

Açılış konuşmasında Gelecek Partisi’nin kuruluşu kadar kentin sorunlarına da değinen Karabıyık, önemli sorunlardan söz ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İlimizin Van’da kronikleşmiş bazı sorunlar vardır. Bu noktada sizleri burada ağırlamışken bunları da iletmek isteriz. Van Büyükşehir olmasına rağmen bir Çevre Yolu’muz maalesef yok. Ayrıca Sayın Genel Başkanımızın da bilgisi dahilinde olan 18’inci madde sorunu var. Bu noktada ciddi mağduriyetler söz konusu. Nüfusun 1 milyon 200 bini aştığı Van’da şehirlerarası otobüs terminali maalesef 40 yıl önce yapıldığı şekliyle idare ediyor. Bu da kentimize ve vizyonuna hiç yakışmıyor. İlimiz sınır ili olması hasebiyle sınır ticaretine yatkındır. Ama yıllar içinde bu sınır ticareti olayı sistematik olarak kapatıldı. Van tabiriyle “Sınır ticareti sinir ticaretine” dönüştürüldü ve ilimizin bu nimetlerden faydalanması engellenmiştir.”

VAN ESNAFININ SIKINTISI KAT KAT BÜYÜDÜ!

“Genç nüfusumuz ülke nüfusuna oranla oldukça fazla bir durumdadır. Şanlıurfa’dan sonra en genç nüfusu sahip olan ilimizde bu durum ortadayken gençlerimize iş imkânı sağlanılmamaktadır. Hükümetin pandemi sürecinde esnaf ve vatandaşlara vermeyi vadettiği kredi ve destek paketlerini tam manasıyla yerine getirmediği yaptığı yanlış politikalarla esnaf ve tüccarın borcu kat kat artmıştır. Van’ın 5 komşu ili var. Bunlardan Şırnak ve Siirt ile karayolu bağlantımız yoktur. Bu iki il ile komşuluğumuz harita üzerindedir. İnşallah Gelecek ile birlikte bu yolu biz yapacağız. Türkiye’de tek yönlü karayolu tüneli sadece Van’da var. Van’ı batıya bağlayan Kuskunkıran tüneli yıllardır hala tek yönlü hizmet vermektedir. Bu da kente ciddi sorunlar yaşatmaktadır. Bunu da yine Gelecek ile birlikte biz yapacağız.”

VAN GÖLÜ KİRLİLİĞİNE DE VURGU YAPTI

Van Gölü canımız gibidir. Maalesef gölümüz hızlı bir şeklide kirletilmektedir. Denizimiz gözlerimizin önünde yok oluyor. Gelecek ile birlkite Van Gölü’nün korunmasını inşallah biz önleyeceğiz.” Dedi. Karabıyık ayrıca, “Elbette ki ilimizin sorunları bunlardan ibaret değil. Aslında konuşulacak çok şey var. Ama tamamını uzun uzadıya anlatmayacağım. Bugün gerçekleştireceğimiz kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim