Seyahat Sitesi Enuygun.com; uçak bileti, otobüs bileti, otel rezervasyonu ve araç kiralama özelinde Kurban Bayramı verilerini açıkladı. Verilere göre Kurban Bayramı tatili için en çok uçak bileti alınan şehir Antalya olurken en çok otobüs bileti alınan destinasyon ise İstanbul oldu. Araç kiralamayı tercih edenlerin yüzde 78’i araçlarını havaalanından kiralarken, otel rezervasyonu yaptıran kişilerinse yüzde 75’i 4 günlük rezervasyon yaptırdı. Verilere göre bir önceki döneme göre uçak biletine talep yüzde 200 artarken otobüs biletine talep ise yüzde 60 oranında arttı.

HAVALİMANLARINDA YOĞUNLUK ARİFE GÜNÜ BAŞLAYACAK

Enuygun.com’un uçak bileti özelindeki verilerine göre 8-17 Temmuz aralığında en çok bilet alınan destinasyonlar sırasıyla Antalya, İstanbul, İzmir, Adana, Bodrum olurken, en çok uçak bileti alınan yurt dışı destinasyonları ise Bakü, Belgrad, Frankfurt, Münih ve Roma oldu. En popüler rotalar ise İstanbul-Antalya, İstanbul-Dalaman, İstanbul – Bodrum, İstanbul-Trabzon ve İstanbul-Adana olarak açıklandı. Uçak bileti alanların yüzde 38’i seyahat planları için 8 Temmuz Cuma Arife gününde, yüzde 28’i ise 9 Temmuz’da yani bayramın ilk gününde yola çıkacak. Dönüş için ise yüzde 29’u bayramın son gününü yani 12 Temmuz’u, yüzde 23’ü ise 17 Temmuz’u tercih edecek. Kurban Bayramı tatili için satılan en pahalı bilet İstanbul-Londra rotasında 1 yolcu için 12.494 TL olurken en ucuz uçak bileti ise Adana – İzmir rotasında 1 yolcu için 689 TL oldu.

EN PAHALI OTOBÜS BİLETİ VAN- İSTANBUL ARASI

Otobüs bileti verilerine göre 8 Temmuz-17 Temmuz arasında en çok bilet alınan destinasyonlar İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana olurken en popüler rotalar ise Ankara-İzmir, İstanbul-İzmir, İstanbul-Antalya, İstanbul- Adana ve Ankara-Antalya olarak sıralandı. Bayram için ödenen en yüksek otobüs bileti tutarı Van-İstanbul arasında 1 yolcu için 750 TL, en düşük tutar ise Kayseri-Nevşehir arasında 1 yolcu için 50 TL oldu. Otobüsle seyahat etmeyi tercih eden yolcuların yüzde 64’ü tek başına seyahat edecek.

EN ÇOK OTEL REZERVASYONU YAPTIRILAN ŞEHİR DE ANTALYA

Açıklanan verilere göre 8 Temmuz-17 Temmuz tarihleri arasında otel rezervasyonu yaptıran kişilerin tercih ettiği şehirler sırasıyla Antalya, İstanbul, Balıkesir, Muğla ve İzmir olurken, tatilcilerin yüzde 75’i 4 gecelik bir rezervasyon yaptırdı. Enuygun.com’dan yapılan en yüksek tutardaki otel rezervasyonu Alanya için 5 kişi 4 gece 26.696 TL, minimum tutardaki rezervasyon ise Karabük için 2 kişi 4 gece 1.078 TL olarak gerçekleşti.

EN DÜŞÜK ARAÇ KİRALAMA ÜCRETİ 1 GÜNLÜK 515 TL

Enuygun.com üzerinden yapılan araç kiralama rezervasyonlarına göre kullanıcıların yüzde 35’i 5 günden daha kısa süreliğine araç kiraladı. En çok araç kiralanan ilk 5 lokasyon sırasıyla Adnan Menderes Havalimanı, Antalya Havalimanı, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Dalaman Havalimanı oldu. Bu dönemde araç kiralama için ödenen en düşük ücret 1 günlük araç kiralama hizmeti için 515 TL oldu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ İÇ TURİZMİ HAREKETLENDİRDİ

Kurban Bayramı seyahat verilerini yorumlayan Enuygun.com Ticaret Direktörü Orkun Özkan, “Bir önceki döneme kıyasla uçak biletine talep yüzde 200 artarken otobüs biletine talep ise yüzde 60 oranında arttı. Veriler bizlere seyahat severlerin bu tatilde çoğunlukla ülkemizdeki seçenekleri tercih ettiğini gösteriyor. Kurban Bayramı özelindeki uçak bileti satışlarının yüzde 86’sı yurt içi uçuşlardan meydana gelirken yurt dışı uçuşlar ise yüzde 14 oranında. Yani bu tatilin iç turizm açısından son derece iyi bir fırsat olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Editör: TE Bilisim