Van Belediyesi Zabıta Müdürü A.Vahap Kıpçak, kurban satış yerleri ve okul kantinlerinin denetlenmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kent merkezinde bulunan okul kantinlerinin denetimleri Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğünden yetkili kişilerle birlikte Van Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından rutin olarak denetlendiğini ve kontrollerin yapıldığını aktaran Kıpçak “Okul kantinleri ciddi kontrol ve denetimden geçti. Her hafta 2 gün boyunca okul denetimlerimiz devam etmektedir. Şimdiye kadar 20 okul denetlenerek kontrol altına alındı” dedi. Kurban satış ve kesim yerleri ile ilgili açıklamada da bulunan Kıpçak,

kentin değişik noktalarında 4 satış yeri ve 6 kesim yeri belirlediklerini söyledi. Kıpçak, “Biz Zabıta olarak Kurban Bayramı öncesi ve sonrası bu yerlerin denetimleri ve takipçiliğini yapacağız. Bu çalışmaların içerisinde birçok kurum da yer alacaktır. Kurban bayramına sonuna kadar bu çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 

Kurban Bayramı öncesinde önceki yıllarda yaşanan sıkıntıların bu yılda olmaması için yurttaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Kıpçak, “Kent merkezine gelişi güzel hayvan satış ve kesiminin yapılması kesinlikle yasaktır. Kurban kesimi yapılacak yerde her hangi bir ücret talep edilmeyecektir.  Bu nedenle tüm halkımızın belirlenen yerlerin dışına çıkmaması gerekiyor” dedi.

 

Kurban Satış Yerleri:

Şerefiye Mahallesi Altaylı Un Fabrikası Karşısı

Akköprü Mahallesi Defterdarlık Camii civarı

Otogar Müdürlüğü Karşısı

Hacıbekir Caddesi Kaya Otogaz karşısı

 

Kurban Kesim yerleri:

Cem oto yıkma Kuaför (Vali Mithat Bey Mahallesi Defterdarlık aşağısı)

Oskar oto yıkama (Cumhuriyet Mahallesi Güneri 1. Sokak Husrev Paşa İlk Öğretim Okulu arkası)

Ayaz oto yıkama  (Şerefiye Mahallesi Ayaz 1. Sokak)

Bahçivan oto yıkama ( Zeki Adıgüzel hamamı altı)

Kurubaş oto yıkama (Hacı Bekir Kışlası üzeri)

Sonax oto yıkama ( İskele Caddesi VATSO binası yanı)

Editör: TE Bilisim