ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ERDAL ERBAŞ

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Van’a geldi. Program kapsamında Hilton Otelde kentteki yerel ve ulusal basınla bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye’ye ve Van’a dair önemli açıklamalar yaptı. İki büyük deprem yaşayan Van’ın yıkıldığını ve felaketler yaşadığını belirten Kurtulmuş, daha sonra yeni bir Van’ın inşa edildiğini söyledi. Van’a Anadolu’nun en güzel şehirlerinden birisi benzetmesi yapan Kurtulmuş, deprem felaketinden sonra yeniden ayağa kalktığının da altını çizdi. Daha sonra anadilde eğitim, pandemi salgını, ekonomi ile ilgili açıklamalar yapan Kurtulmuş, Türkiye gündemindeki mevcut sorunları da değerlendirdi. Programa Ak Parti Van Milletvekilleri, İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdullahat Arvas ve İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu katıldı.

KURTULMUŞ, VAN VE TÜRKİYE’YE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Van depremine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: “10 yıl önce büyük depremde kaybettiğimiz Vanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Bende hemen depremin ardından Van’a geldim ve nasıl yıkıldığına şahit oldum. Depremden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlık döneminde Van’a gelmesi ile yeniden bir Van inşa edilmiş oldu. Fevkalade Van yeniden oluşturulmuştur ve Vanlı kardeşlerimizin ihtiyacı olan hem yerleşim yerleri hem de bu anlamda kamu binaların yenilenmiştir. Diğer alanlarda ise yapılan çalışmalarla kent tekrar ayağa kaldırıldı. Anadolu’nun en güzel şehirlerinden birisi olan ve doğunun İstanbul’u diyebileceğimiz Van, depreminde yaralarını sarmış ve toparlanmıştır. Bu yaraların çözülmesiyle beraber terör olaylarında tamamen kaldırılmıştır. Terör örgütünün ortadan kaldırılması ile birlikte şehre verilen zararların karşılanması ile beraber Van şehri çok daha yaşanılabilir bir duruma geldi.”

“KÜRTÇE DİLİNDEN KİMSE RAHATSIZ DEĞİL”

Anadilde eğitim konusunda konuşan Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Türkiye’nin her tarafında Kürtçe konuşan insanlarımız var ve bundan kimse de rahatsız değil. Bunun yanında TRT6 adlı Kürtçe yayın yapan kanalımız var. Öte yandan bu kanal sadece Türkiye’de değil, farklı ülkelerde de yayın yapıyor. Ayrıca üniversitelerimizde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümlerimiz mevcut. Biz şunu diyoruz; Türkçe resmi dil olmak kaydıyla herkes anadili konuşabilir. Anadil üzerinden siyaset yapılmamalı. Çünkü kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Bizimde etnik yapıdan dolayı ayrımcılık yaptığımız görülmemiştir. Bu ülkede yaşayan 84 milyon insanın kaderleri aynıdır, eşit ve özgür yurttaşlardır. Bizde bunun devamlılığı için canla başla çalışıyoruz.”

“EKONOMİ İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Türkiye gündemini sarsan kur artışına yönelik değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, “Öncelikle Merkez Bankası, enflasyon ve hayat pahalılığını merkezine alan kamu kuruluşudur. Yani siyaset dışı bir kurumdur. Bazı zamanlarda faiz kararlarını arttırdığı ve azalttığı da görülmüştür. Denge sistemini yürüten bir kuruluş olduğu için bazen ülkedeki ekonomiyi dengede tutmak için kararlar verebilir. Bu kararları eleştirenler olabilir. Ancak merkez bankasını siyasi bir kurum görmekten vazgeçilmeli. Bunun dışında ekonomide büyüdüğümüzü herkes görüyor ve çok kısa bir zaman sonra bu gidişatta piyasada görülecektir. Bizde bunun için ciddi çalışmalar yapmaktayız.” Cümlelerini kullandı.

KURTULMUŞ: PANDEMİ ŞARTLARI DEVAM EDECEK

Pandemi salgınına yönelik değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, “Türkiye’nin istikrar ve güvenin içinde yolunu devam edecek. Tabi ki pandemi şartları dolaysıyla Türkiye’nin diğer bütün ülkeler gibi zor bir dönemden geçtiğine hepimiz şahidiz. Öyle görünüyor ki bir müddet daha bu pandemi şartları devam edecek. Dünya ekonomisini dünya siyasetinde ve uluslararası ilişkilerde toplumsal yapılarında eğitimden sağlık alanına kadar birçok alandaki alışageldiğimiz konuların hepsini kökten değiştirmeye aday olan bir süreçten geçiyoruz. Bu anlamda Türkiye bu süreçte özellikle ekonomik alanında ciddi bir şekilde tezgahı dağıtmadan bir gayret sarf ediyoruz. Fabrikaları dükkânları üretim yerlerinin mutlaka kendi güçlerini bir şekilde devam etmeleri ana hedeflerimizdir. Bir başka hedef ise Türkiye’de alım gücü zayıf olan kitleleri ve bu süreçten en az şekilde etkilenmesi ve verebileceğimiz destekleri vermemiz olacaktır.”

“TÜRKİYE KÖŞEYE SIKIŞTIRILAN BİR ÜLKE DEĞİLDİR”

Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, son zamanlarda medya ve sosyal medya üzerinden ülkede kamu yararına faaliyet gösteren bir takım vakıf ve derneklerin karalama kampanyasına tabi tutulmamaları kabul edilebilir bir durum değildir. Ellerinde bir delil olmadan vakıflara saldırarak iktidara yakın bir tez üzerinden de iktidarın bir şekilde zedelenmesini sağlamak ve bununla birlikte vatandaşların hamiyet duygularını zedeleyerek algı operasyonu sürdürülüyor. Öte yandan Türkiye eline ev ödevleri verilerek bir köşeye sıkıştırılan bir ülke değildir. Türkiye tam bağımsızlık istikametinde dünyanın tüm ülkeleriyle eşit ve egemen bir ülke olarak her konuyu müzakere etmeye hazırdır. Ama Türkiye asla ve asla kendisine talimat veren bir üslupla konuşulmasına ne müsaade eder ne de bundan sonra müsaade edecektir.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim