MAMĞURAN AŞİRETİNDEN AK PARTİ’YE BÜYÜK KATILIM

Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu bir kaç gün önce Şırnak'tan Van'a geldiğini öğrendiği Mamğuran aşiret reisi,  İki dönem AK Parti belde belediye başkanlığı da yapmış olan Hüsnü Timur'u aşiret ileri gelenleriyle beraber misafir olduğu evde, İl başkan yardımcıları ve yöneticilerle birlikte ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Hüsnü Timur, Mamğuran aşiretinin, başka bir aşiretle yaşadığı sıkıntıyı gidermek, barış yapmak için Van'a geldiğini söyleyerek İl Başkanımız Kayhan Türkmenoğlunun yaptığı ziyaretin hem kendisini hem de aşiret ruhuspilerini çok memnun ettiğini belirtti. Mamğuran aşireti olarak, bugüne kadar AK Partiye üye olmayanlarla birlikte bir kaç gün içinde  aşiret olarak toplu halde AK Partiye katılmak için il Başkanlığına geleceğini belirtti. Bu arada yapacakları barış toplantısına il başkanımızında katılmasını istedi. Geç saatlere kadar süren sohbette aşiret ileri gelenleri, liderleri Hüsnü Timur'un sözlerinin yanında duracaklarını, Van'da yaşayan mamğuranlar olarak AK Partiye katılmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirttiler.


MAMĞURAN AŞİRETİNİN AK PARTİDE GÖRMEK BİZİ MEMNUN EDER
İl Başkanı Türkmenoğlu, Hüsnü Timurun AK Parti için Şırnak'ta yaptığı çalışmalar tarafımızdan bilinmektedir. Mamğuranlar Ertoşi aşiretleri arasında önemli bir yere sahiptir,  hepinizi Hüsnü bey gibi partimizde, aramızda görmek bizi ziyadesiyle memnun edecektir. Biz hepimiz kardeşiz, AK Parti ayrımcı değil, bütünleştirici bir partidir. Aşiret olarak toplu halde partimize katılım yapmanız, partimizi güçlendireceği gibi, bölgede terör örgütünün sürdürmek istediği kaos ortamını da Allahın izniyle sonlandıracaktır. Hafta içi Hüsnü Timur ağamızı ve siz kıymetli kanaat önderlerini partimizde ağırlamaktan memnuniyet duyarız diyerek sözlerini bitirdi.


MAMĞURAN AŞİRETİ İL BAŞKANLIĞINA GELDİ.
AK Parti Van’da büyümeye devam ediyor. Terör örgütünün toplum üzerindeki tehdit ve baskılarının sona ermesinden sonra bölgede serbestçe siyaset zemininin oluşması doğuda önemli bir yere sahip aşiretlerin de adeta hürriyetlerine kavuşmasını sağlamıştır.  Bu doğrultuda 04.11.2021 perşembe günü bölgenin güçlü aşiretlerinden olan Mamğuran Aşireti Mensupları, aşiret lideri Hüsnü Timur öncülüğünde  AK Parti Van İl Başkanlığı’na gelerek toplu halde AK Parti’ye katıldılar. 


AK PARTİ YÖNETİCİLERİ MAMĞURAN AŞİRETİNİ KAPIDA KARŞILADI.

AK Parti Van İl Teşkilatı tarafından kapıda karşılanan heyet üyeleri daha sonra başkanlık katına geçerek İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu tarafından kabul edildiler.  Hüsnü Timur ve aşiret önderleri beraberlerinde getirdikleri aşiret mensuplarıyla beraber toplantı salonuna geçtiler. İl Başkanı Türkmenoğlu başta Hüsnü Timur olmak üzere iade-i ziyaret yapan ve partiye üye olmak için gelen mamğuran aşireti mensuplarını partimizde ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Sizler çok kıymetli insanlarsınız, Hüsnü ağanın AK partili olması ve sizleri buraya partimize katılmak üzere getirmiş olması bizim içinde çok kıymetlidir. Hepiniz hoş geldiniz safalar getirdiniz. sizlerin partimize aşiret olarak katılması bizlere güç vermiştir.  Kayhan Türkmenoğlu; Başta Hüsnü Timur bey olmak üzere partimize gelen sizlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyerek sözlerine son verdi.

HÜSNÜ TİMUR KALICI BARIŞ VE HUZUR ANCAK AK PARTİYLE MÜMKÜNDÜR
Hüsnü Timur ise  aşiretinin katılımının ve kendisiyle birlikte il başkanlığına gelen Mamğuran aşiret önderlerine teşekkür ederek başladığı konuşmasını,  AK Partinin bir dünya liderine sahip olduğunu ve hiç bir ayrım yapmadan herkese ve her kesime hizmet ettiğini söyleyip, bugüne kadar başka partilerde görev yapan veya üye olan aşiret mensuplarının bundan böyle AK Partili olduğunu belirterek, kalıcı barış ve huzurun ancak AK Partiyle mümkün olacağını söyledi. İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kalabalık bir heyetle partiye katılım sağlayan Mamğuran aşiret mensuplarının katılımını sembolize etmek üzere Aşiret ağası Hüsnü Timur'a " Biliyoruz ki siz AK Partilisiniz ama aşiretinizi toplu halde buraya getirip partimize katılım yaptığınız için AK Parti rozetini aşiretinizi temsilen izniniz olursa size vermek istiyorum diyerek  alkışlar arasında AK Parti rozetini Hüsnü Timur'un yakasına taktı. Barış görüşmeleri kapsamında Van’a gelen aşiret lideri Hüsnü Timur’ün öncülüğünde AK Parti’ye  yapılan ziyarette Mamğuran aşiretinden kanaat önderi olan şu isimler de yer aldı. Hacı Mehmet Bahadır, Hacı Tahir, Naif Kaya, Mehmet Şahin, Hacı Mehmet Gezer, Behrem Turgut, Hacı Mustafa Yaşar, Şemsettin Kaya, Hacı Suphi Kaya, Ahmet Tuncer, Ferzende Turgut, Mehmet Tuncer, Yılmaz Kaya, Ferman Turgut, Ahmet Sümer, Suvari Aktaş, Hekim Turgut, Mela Salih Kahraman, Hacı Abdullah Tekin.
Ayrıca ruhuspilerin yanında aşiret mensuplarından kalabalık bir heyet de  katıldı.

Editör: TE Bilisim