Van Gençlik spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’nde gönüllü gençli liderliği yapan Yunus Emre Arvas, Masiva Vera adlı şiir kitabı çıkardı. Arvas çıkardığı kitap ile gençliğin daha güzel bir yere gelmesini amaçladığını söyledi.

 

ARVAS: İLK BASKI BİTTİ

İlk olarak kitabı çıkarma kararıyla ilgili konuşan Arvas, "Van Gençlik Merkezinde gönüllü olarak çalışıyorum. Yaklaşık 2-3 yıl önce şiir yazmaya başladım. Birkaç yazıdan derece aldıktan ve insanların beni teşvik edişinin akabinde kitap çıkarmaya karar verdim. Ben okuduğum şeyleri insanlara anlatmak için okudum. Gayem umut veren dinini, vatanını ve milletini bilen bir gençlik oluşturmak. Tüm bu düşünceler çerçevesinde kitap çıkarmaya karar verdim. Kitabımızı çıkarmak için ilk başvurduğumuz yerde kitabımızın içeriğini inceledi ve kitabı basmayı kabul etti. Neredeyse ilk baskımız bitti." Dedi.

 

“DAHA ÖNCE DUYULMAMIŞ ŞİİRLER VAR”

Kitabın ismiyle ilgili de konuşan Arvas şöyle devam etti: "Kitabın ismi Masiva Vera. Masiva Allah dışında her şey demek. Vera ise şüpheli  şeylerden kaçınmak demek. Bunlarda Mevlana ve Yunus Emre'nin kullandığı kavramlar. Kitabımda her şeye yer vermeye çalıştım. Kitabın içerisinde birçok şey var. Kitabın içinde daha önce dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan yöntemlerle yazılmış  yazılar var. Kitabın 87'deki sayfasında bir şiir var. O şiir kitaplıktan rast gele açılan bir kitabın ilk kelimesini; ilk harfi, sonraki kitabın ilk kelimenin ikinci harfinden oluşuyor. Rastgele kitaplardan alınan harfler ile bu şiiri yazdım. Bunu daha önce yapan bir yazar yok. Genç yaşta olmama rağmen kitabım için çok güzel geri dönüşlerde aldım.”

 

ARVAS: MUNGAN’I ÖRNEK ALIYORUM

Kendine örnek aldığı şair ve yazarları da söyleyen Arvas, "Yazar olarak Murathan Mungan'ı kendime örnek alıyorum. Ama bunun dışında kitap çıkarma konusunda örnek aldığım ve beni bu uğurda en fazla yönlendiren kişi  Gençlik Merkezinde Eğitim Uzmanı olan Burhan İçgüleç hocamdır." Şeklinde konuştu.

 

KİTABIN KAPAĞINDA ANLAMI FOTOĞRAF

Kitap üzerinde yer alan fotoğrafla ilgili konuşan Arvas son olarak şunları söyledi: "Ben genç birisiyim. Ben gibi kitap yazmak isteyenlere yol açmak istiyorum. Bu anlamda gençliğin güzel bir yere gelmesi içinde elimden geleni yapacağım. Kitap üzerindeki bu el resmi aslında bir el değil. Arkada bir ağaç var. Biz ağacın bir kısmını beyaza boyayarak bir el şeklini ortada bıraktık. Bu elin içindeki ağaç dalları   bir eli besleyen damarları simgeliyor. Bu damalar beni yetiştiren STK'lar, okuduğum kitaplar ve beni yetiştiren büyüklerdir. Bu damarların hepsi bir eli besliyor ve o elin içi de bir yöne bakıyor. O yönde Masiva Vera'dır."


ŞEHRİVAN GÜNCEL: VEYSEL İZGİ

Editör: TE Bilisim