Son Bakanlar Kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından sunumu yapılan paket, mevcut haliyle memurlar açısından radikal değişiklikler getiriyor.

İşte Bugün'den Sadettin Orhan'ın köşesine taşıdığı başlıklardan bazıları;

MEMUR 3 YILDA BİR ŞEHİR DEĞİŞTİRECEK

Şu an asker ve polis için uygulananrotasyon (belirli sürede görev yeri değişikliği) bütün memurlarayaygınlaştırılıyor. Buna göre 2 milyon 100 bin memur her üç yılda birşehir değiştirecek. Böylece Doğu ve Güneydoğu gibi personel konusundayetersizliğin yaşandığı bölgelerin açığıkarşılanmış olacak. Ancak eş durumu ve unvanlı kadrolara ilişkintayinlerde uygulamanın ne şekilde yapılacağı merak ediliyor. Rotasyonuygulamasıyla ilgili talimatın bizzat Sayın Başbakan tarafındanverildiği söyleniyor.

ÜST YÖNETİCİLİK İÇİN 5 YIL YETECEK

Pakettekibir diğer dikkat çeken değişiklik üst düzey atamalarla ilgili. Şu ankamu kurumlarında daire başkanı ve üstü görevlere atanabilmek için en az8, 10 ve 12 yıl görev yapmış olma şartı aranıyor. Yeni düzenlemeylesüre beş yıla çekiliyor. Beş yılını dolduran memur üst düzeyyöneticiliklere atanabilecek. Kamuda müsteşar, müsteşar yardımcısı,başkan ve genel müdür olabilmek için özel sektör çalışmaları da dikkatealınıyordu. Yeni düzenlemeyle özel sektör çalışanları, kamuya dairebaşkanı olarak da atanabilecek.

ÜST DÜZEY YÖNETİM 4-5 YILDA DEĞİŞECEK

Genelmüdür ve üzeri kadrolara atananlar süre sınırlamasıyla atanacaklar. 4veya 5 yıl olarak düşünülen süre dolduğunda, görev süresi bitmiş olacak.Böylece şu an sık sık yaşandığı gibi, görevden alınan kişinin mahkemekararıyla tekrar göreve dönmesi mümkün olamayacak. Yani bürokraside üstyönetim kadrosu, hükümetle gelip hükümetle gidecek.

Editör: TE Bilisim