AK Parti ile Cemaat arasında yükselen tansiyon Van ve Doğu’daki diğer illere de sirayet etmeye başladı. AK Parti bölgedeki seçmene cemaatin çözüm sürecini hedef aldığını söylerken cemaatin önde gelen isimleri ise hem anadil hem de süreç ile ilgili bu iddiaları yalanlıyor. En son TUSKON’un 5’inci olağan kongresinde konuşan ve iddialı açıklamalara yer veren Rızanur Meral önceki gece de Başbakan Erdoğan’ın açıklamaların ardından CNN Türk ekranlarında; “Bizim Allah’tan başkasından korkumuz yok.” Dedi. Öte yandan önceki gün Van’a gelen Genel Başkan Yardımcılarından Mustafa Şentop ise, son yaşananların ardından Van’daki açıklamasında cemaate yönelik, “Bu millette bunu sizin yanınıza koymayacak” ifadelerini kullanmıştı.

MERAL: ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMUYORUZ!

Türkiye genelinde bu gerginlik sürerken son günlerde Doğu ve Güneydoğu’da da seçmenin karşısına cemaatin çözümü hedef aldığı ile ilgili söylemler ile çıkan ve Erdoğan’ın cemaatle ilgili iddialı sözlerine yer veren AK Parti’ye TUSKON Başkanı Meral’den önceki gece de yine iddialı ifadeler geldi. Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral Konya’da iki işadamının kendi üyelerine gelerek ‘bir liste var cemaat işadamları isimleri var siz onlara uzak olun yoksa sizin de isminiz girer’ diyerek TUSKON üyelerini tehdit ettiğini söyledi. Meral, “ bu arkadaşlarımız ‘ nasıl olur bizim de ismimiz olmalı o listede, bizim ismimiz neden yok şeklinde cevap verdiler.” Şeklinde konuştu. CNN Türk’teki 5N1K programında Cüneyt Özdemir’in sorularını cevaplayan Meral, Uganda’daki rafineri konusunda da şu açıklamalarda bulundu: Mustafa Günay Uganda fahri konsolosu. Orada iyi ilişkileri var, itibarı olan biri orada. Uganda rafineri işini Türklerin yapmasını isteyince bize söyledi. Biz de bu işi yapacak kapasitede Tüpraş’ın olduğunu düşündük ve Koç grubuna bunu teklif etti. Ama onlar sonrasında ilgilenmek istemedi.” açıklamasını yaptı. TUSKON Fethullah Gülen’e neden danışıyor? sorusuna Meral şu cevabı verdi: biz işadamları olarak Gülen’in ufuk açıcı fikirlerinden hep yararlandık. Bazen sorduğumuzda kendisi ‘ siz bilirsiniz nasıl yapıyorsanız öyle yapın’ cevabını alıyoruz. Hocaefendi’nin görüşlerini önemsiyoruz. Özdemir’in hükümetten korkuyor musunuz sorusuna Meral, “Bizim Allah’tan başkasından korkumuz yok. Maliye bir ay boyunca bütün hesaplarımızı inceledi, hiçbir usulsüzlük bulamadılar, teşekkür edip ayrıldılar. Bizim her şeyimiz şeffaf, şeffaf olmayanlar korksun.” ifadelerini kullandı.

“KİMLERİN SAKLANACAK İN ARAYACAĞINI HERKES GÖRECEK”

Öte yandan TUSKON Başkanı Meral geçtiğimiz günlerde 5. Olağan kongrede de gündeme dair önemli ifadelere yer vermiş ve son günlerde yaşananlar üzerine adeta manifesto niteliğinde açıklamalar yapmıştı. Her sözcüğü ayakta alkışlanan ve konuşmaları sonraki gün gündeme oturan Rızanur Meral Erdoğan’ın ‘inlerine ineceğiz’ açıklamasına karşı da; “Tüm bunlar size zor gelmiyor ama oylarınızla yönetime gelenlerin sizleri haşhaşilikle, ur, virüs, kandan beslenen vampirler olmakla suçlamaları çok ağırınıza gidiyor biliyorum. Ama sokakta, otobüste, kahvede, medyada duyup gördüklerimize göre şuna da inanıyorum ki yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin asıl olduğunu herkes görecek.” Sözlerine yer vermişti.

ERDOĞAN’I TİCARETE DAVET ETMİŞTİ!

TUSKON Başkanı öte yandan Cemaat parti kurup siyasete girsin şeklindeki sözlerini de yorumlayan Meral, “Son günlerde bazı siyasetçiler Sivil Toplumu kastederek sık sık muhalefet yapacaklarsa parti kursunlar siyasete girsinler diyorlar. Buna karşılık bazı işadamları da verdiğimiz vergilerin, ülke kaynaklarının nasıl kullanıldığını bilmek en doğal hakkımız diyorlar. Bunu yapmak niçin muhalefet olsun diyor ve şunu ekliyorlar; Siyaset Millete hizmet etme yeridir, para kazanma, servet edinme yeri değildir. Para kazanmak isteyen siyasileri eşit şartlarda rekabet edebilmek adına siyaseti bırakıp, şirket kurup iş hayatına girmeye davet ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

“KÜRTLERİN HAKLARI VERİLSİN”

Öte Başkan Rızanur Meral Kürt sorunu ve çözüm süreci konusundaki eleştirileri de, “Kürt ve Alevi vatandaşlarımızın anadilde eğitim ve ibadethanelerinin resmi statü kazanması taleplerinin karşılanmasını talep ediyoruz. Dini kimliği ne olursa olsun vatandaşlarımızın alınmış haklarının iade edilmesini talep ediyoruz” sözleriyle şu şekilde yanıtlamıştı. 

Editör: TE Bilisim