Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 31 Aralık haftasında kartla yapılan harcamalar rekor seviyeye yükseldi. Aralık'ta enflasyon yüzde 36,1 ile 19 yılın zirvesine çıkarken gıda enflasyonu da yüzde 43,8 olarak kaydedilmişti. Yüksek enflasyon kartlı harcama verilerine de yansıdı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 31 Aralık haftasında kartlı harcamalar 194,7 milyar TL ile rekor seviyeye yükseldi. Veriler gıda ve market harcamalarının da rekor seviyede olduğunu gösterdi. 31 Aralık haftasında çeşitli gıda kategorisi altındaki kartlı harcamalar 21,3 milyar TL'ye çıktı. Market harcamaları ise aynı dönemde 68,3 milyar TL olarak kaydedildi. Böylelikle iki kategoride de tüm zamanların en yüksek haftalık verisi izlendi.

ARALIK AYI ENFLASYONU

Aralık'ta enflasyon 19 yılın zirvesine, enflasyonda yayılım zirveye çıkmıştı. Aralık ayında yıllık enflasyon yüzde 36,1 olmuştu. Bu oran Eylül 2002'den bu yana görülen en yüksek enflasyon olarak gerçekleşti. Aylık enflasyon ise yüzde 13,58 olarak kaydedilmişti. Endekste kapsanan 415 maddenin 364'ünün fiyatında yükseliş yaşanmıştı.

Editör: TE Bilisim