Van’da uzun zamandır Merkür TV, Esra FM ve merkürhaber.com adı altında yayın yapan Polat Yayıncılık bünyesindeki medya grubu el değiştirdi. Uzun süredir bu medya grubunun genel yayın yönetmenliğini yapan İskender Sezek, gerçekleşen satışla birlikte TV, radyo ve haber sitesinin yeni sahibi oldu. Yeni bir yapılanma ile sektöre giren Merkür, bir de Merkür Haber Gazetesi’ni çıkararak Van medya piyasasında 4 koldan temsil edilecek.

 

 

Bir kahvaltı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Merkür Yayın Grubu'nun yeni sahibi İskender Sezek, gerçekleşen satıştan sonra yeni oluşuma dair değerlendirmelerde bulundu. Polat Yayıncılık A.Ş.'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı İskender Sezek Merkür TV, Esra FM ve merkürhaber.com kurumlarında genel yayın yönetmeni olarak başladığını ifade eden Sezek, yaklaşık 20 gün önce eski yönetim kurulu tarafından satışa çıkarılan kurumu satın aldıklarını söyledi. Merkür TV’nin yerel yayın yaptığını dile getiren Sezek, “Allah kısmet ederse bir iki hafta içerisinde ‘Merkür Haber Gazetesi’ adı altında haftalık gazetemizi de çıkaracağız. Bu gazetemiz de bölgesel olacak ve Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Van illerine dağıtımı olacak. Gazetemizde bu 4 ili kapsayan ağırlıklı haberler olacak. Yeni süreçte hem kendi mesleğimizi hem de kendi meslektaşımızın onurunu mümkün mertebe korumaya çalışacağız. Çünkü bu bizim için daha önemlidir. Van'ın çıkarları bizim için birçok bireysel çıkardan daha önemlidir. Her zaman faaliyet gösterdiğimiz illerde bu illerin menfaatini ön plana çıkaracağız” dedi.

 

MESLEKTAŞIMIZIN ONURUNU KORUYACAĞIZ

Basın güvenirliğinin en dip seviyede olduğunu ve bu noktada çok daha fazla bir çaba göstereceklerinin altını çizen Sezek, “Kendi meslektaşlarımızın onurunu, haysiyetini koruyacak ve saygınlığını zedeleyecek bir tavır içinde olmayacağız. Bu süreçte gazetecilikte deneyimli olan arkadaşlarımızdan istirhamımız, bize bu süreçte yardımcı olmaları ve bizimle olmalarıdır. Umarım bu süreçte bizlerde kimseyi üzmeden, kırmadan işimizi yapmış olacağız. Bu durumda hiçbir toplumsal kesime veyahut herhangi bir tarafa özel bir olumsuz haber yapma çabasında olmayacağız” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim