ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ-ŞABAN BEYAZSAÇ

Memur ve Emekli Sendikalar Konfederasyonu (MESK) Van’daki basın mensupları bir araya gelerek toplantı düzenledi. Toplantıda memurların ve emeklilerin çalışma hayatıyla ilgili sorunlar konuşulurken bir süredir devem eden 3600 ek gösterge müjdesini bekleyen memur ve emekliler haberin hemen gelmesi talebi öne çıktı. Toplantıda konuşan Memur ve Emekli Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Mehmet Şakirgül “Emeklilerin sesi olacağız” Dedi.

“HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAĞIZ”

Türkiye Memur ve Emekli Sendikalar Konfederasyonu Van Şubesi başkanlığı konfederasyonu tanıtma ve anlama adına Van’da bir program düzenledi. Van’da sendikaya ve çalışmalara dair yapılan değerlendirmede son günlerin önemli konuları ele alındı. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaklarını söyleyen Memur ve Emekli Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Mehmet Şakirgül; “Memur ve emekli sendikalar konfederasyonu (Mesk) 2018 yılında kuruldu. Mesk federasyonu adı Altında 6 tane federasyon vardır. Mesk konfederasyonu halk ve hakikat adaletten ayrılmadan, kamu görevlerine ve emeklileri ortak ekonomik sosyal, kültürel halk çıkarlarını koruyup geliştirmek hayırlı hizmetler yapmak için yola çıkıldı. Bizlerde Van ilimizde konfederasyonu temsilcisi olarak aynı görüş ve doğrultuda çalışacağız, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız. Bütün siyasilere eşit bir şekilde yaklaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle çalışmaları başlatacağız. Mesk konfederasyonuna bağlı olarak Van ilinde temsil edilme adına bunlarında sendika il yöntemleri kurulma görevleri bize verilmiştir” ifadelerini kullandı.

“3600 EK GÖSTERGE YILLARDIR GÜNDEMDE DÜŞMÜYOR ANCAK BİR TÜRLÜDE HAYATA GEÇİRİLMEDİ”

3600 ek gösterge yıllardır gündemde düşmüyor ancak bir türlüde hayata geçirilmediğini dile getiren Başkan Şakirgül; “Çalışan kamu görevlilerimizi birçok sorunu var ve bunların şu ana kadar gündeme getirilmedi. Ülkemize eskiden sarı sendikalar vardı, şimdi ise yandaş konfederasyon sendikaları olduğu için çalışanların hak ve sıkıntıları büyümektedir. Gerçek anlamda İl sendikası yapmadıkları bir gerçek. Yine yüzdelik artışlarla yüksek düzeyde maaş alanlara bir asgari ücret artışı kadar yapılırken, diğer yandan asgari ücret alanda yüzdelik alanda zam yapılmaktadır. Kamu görevinde çalışan kişilerde maaş dengesizliği hakları gündeme getiremiyorlar. 3600 ek gösterge yıllardır gündemde düşmüyor ancak bir türlüde hayata geçirilmedi. Eşit işe eşit ücret getireceklerini çalışanların ile ilgili emekliler arasındaki maaş uçurumunu düzelteceğini vaat edenler az maaş alanlara fazla, çok maaş alanlara az zam yapacaklarını vaat etmişlerdi. Ama tam tersi ne çok maaş alanlara daha çok az maaş alanlara ise az zam yapıldı” şeklinde konuştu.

“EMEKLİYE AYRILMANIN ÖLÜME TERK EDİLME ANLAMINA GELMİYOR”

Emekliye ayrılmanın ölüme terk edilme anlamına gelmediğini belirten belirten Başkan Şakirgül; “Emeklilerle ilgili hiçbir konu gündeme gelmiyor. Ne zaman ki seçim olsa sonra gündeme geliyor. Emeklilerin birçok sorunu halen giderilmiş değil. Hepimizin bildiği gibi ülkemizde emekliler sayısı yaklaşık olarak 14 milyonu bulmak üzere, buda aileler ile birlikte ülke nüfusumuzun yüzde ellisine tekabül ediyor. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de çok sayıda 55 yaş üstü yaşlılarımız ve emeklilerimiz var. Birçoğu kahvelerde ya da parklarda gününü geçirmekle meşguldürler. Emekliye ayrılmanın ölüme terk edilme anlamına gelmediğini hayata katkı sunları için ve aynı zamanda devletin kaynakları israf edilmemesi önüne geçilmesi ülkemizin ekonomisine ve üretime katkı sunmaları için çalıaşabilecek emeklilerimiz devletimizin bazı teşriflerden yararlanmalarını üretime dair faydalı olacağını düşünüyorum” görüşlerine yer verdi.

“UNUTMAMALIYIZ Kİ HERKES BİR GÜN EMEKLİ OLACAKTIR”

Emekliler hiçbir zaman geçmişini unutmadığını söyleyen Başkan Şakirgül konuşmasını şöyle bitirdi: “Ülkemizin emeklilerimize her zaman ihtiyacı vardır. Emeklilerimiz doğru yol gösterilen insanlardır. Emekliler hiçbir zaman geçmişini unutmazlar. Unutmamalıyız ki herkes bir gün emekli olacaktır. Emeklilerimizin birçok isteği var onların birkaçını dille getirmek istiyorum. Öncelikle asgari ücret altımda maaş alanlara asgari ücret ve daha üzerine bir maaş verilmeli. Kiralarda kalan emeklilerimize hiçbir ücret ödemeden TOKİ de ev verilmeli. Emeklilerimize yaş sınırı fark etmeksizin bütün kültür sanat ve spor alanında ücretiz faydalanmasını talep ediyoruz. Bizi bugün burada dinlediğiniz için teşekkür ederim”

Editör: TE Bilisim